idezojelek

A keresztényellenes lavina Európa liberális vezetőit is elsodorja

Sajnos egyre többen vannak, akiket irritál a szeretetet és békességet hirdető kereszténység jeles szimbóluma.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined

Hosszan sorolja a Magyar Nemzet Online minapi írása, hogy miként növekszik a kereszténygyűlölők bűnlajstroma Európában és szerte a világon. Többek között a kölni, a bécsi, a madridi templomokban tartott karácsonyi szentmiséket is beárnyékolta a terrorfenyegetettség és megszaporodtak az ezzel kapcsolatos bűncselekmények.

Úgy tűnik, nem elég a szélsőséges muszlimok erőszakos fellépése, a woke-ideológia zavarodott agyú, „újraébredő” megszállottjai is színre lépnek. Jogi eszközöket is bevetnek annak érdekében, hogy megalázzák a keresztényeket, illetve saját elvakult nézeteik szerint átírják a történelmet. 

A franciaországi Nantes-tól délre, a Vizcayai-öböl partjánál fekvő Les Sables-d’Olonne városban, a Libre Pensée nevű egyesületbe tömörült baloldali ateisták például beperelték a városvezetést egy Szent Mihály-szobor eltávolítása érdekében. Nyilván ügyes ügyvédeik voltak, mert a fellebbviteli bíróság a javukra döntött.

Az ügy azért is felháborító, mert a szobor a szentről elnevezett városrészben állt, és 2022-ben a lakosság túlnyomó többsége az eltávolítás ellen szavazott. Az agresszív kisebbség akarata mégis többet nyomott az igazságszolgáltatás serpenyőjében, mint a többségben lévő városlakóké. Az említett egyesület kezdeményezte egy Szűz Mária-szobor eltávolítását is az Ile de Ré nevű francia szigeten, mivel a szobor közterületen áll. Az esettel kapcsolatban egy francia konzervatív lap főszerkesztője hisztérikus fanatikusok kisebbségi offenzívájáról beszélt, amellyel hazája civilizációját támadják.

Hasonlóan riasztó hírek érkeztek Svédországból, Olaszországból, Nagy-Britanniából, Németországból és az Egyesült Államokból. A keresztényeket érő atrocitásokból, a keresztényellenes nyugati szervezetek tevékenységéből a magyarországi „szövetségesek” is bátorságot merítettek. 

Decemberben a makói főtéren felállított, 2020-ban az ország legszebb betlehemének nyilvánított műalkotást rongálták meg zavarodott vandálok. Azután, már az új esztendőben, a siófoki főtéren, pályázati forrásból felállított betlehemet gyújtott fel egy büntetett előéletű elkövető.

Nehéz rangsorolni az ilyen bűneseteket, de 

talán az volt a legfelháborítóbb, amelyik szilveszter előestéjén történt Dunavecsén, ahol lefejeztek egy Mária-szobrot. Az elvetemült elkövető a január elsejére meghirdetett szoborszentelés előtt támadott. Nem elégedett meg a fej letörésével, hanem darabokra törte azt. 

A történtek sok jó érzésű, vallásos embert megráztak, de nem rázta meg a Magyar Ateista Társaságot, amely a Facebook-oldalán tette fel a kérdést: „Miért provokálja egy agresszív kisebbség a többséget azzal, hogy vallási szimbólumokkal foglalják el a köztereket?”

Az arcátlan kérdés azt üzeni, hogy a társaság a magyar keresztényeket agresszív kisebbségnek, az ateistákat (és ki tudja, még kiket) pedig többségnek tartja. A hazug állítás azzal az egyszerű ténnyel is cáfolható, hogy 

a magyar választópolgárok zsinórban, már negyedszerre választottak maguknak kétharmados többséggel keresztény-nemzeti elveket valló kormányzatot. 

Az pedig külön is hatalmas pofátlanság, amikor a Magyar Ateista Társaság békés keresztényeket agresszív kisebbségnek nevez, akik a köztiszteletben álló Szűz Mária szobrával másokat provokálnak. Kérdésbe csomagolt aljas véleményével a szervezet a garázda elkövető mellé áll, és hasonló bűncselekmények elkövetésére bátorít.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A kereszténységet támadják az ateisták, és támadják a fanatikus, szélsőséges muszlim terroristák. 

Emlékszünk az Iszlám Állam terroristái által felrobbantott moszuli mecsetre, az afganisztáni tálibok embertelen akciójára, amelyet a bamijáni Buddha-szobrok ellen hajtottak végre. A fanatikus tálibok addig lőtték és robbantották a világörökség e látványos emlékeit, amíg azokból csak helyrehozhatatlan romhalmaz maradt. Ez a barbár mentalitás – az illegális migráció mértéktelen térhódítása következtében − begyűrűzött Európába, s már csak idő kérdése, hogy az ateisták támogatásával folytassa pokoli diadalmenetét.

Annalena Baerbock német zöldpárti külügyminiszter csaknem másfél éve, a G7-csúcstalálkozó résztvevőire tekintettel például készségesen eltávolíttatta a münsteri városháza Béketerméből azt az 1540-ből származó feszületet, amely zavarta volna a találkozó résztvevőinek érzékenységét. Európában vannak még keresztek, de sajnos egyre többen vannak, akiket irritál a szeretetet és békességet hirdető kereszténység jeles szimbóluma.

Jó lenne tudni, hogy mire számítanak Európa liberális vezetői. Azt hiszik talán, hogy őket nem sodorja el az a keresztényellenes lavina, amelynek a megfékezéséért semmit, elősegítéséért viszont annál többet tesznek?

 

A szerző író, újságíró

Borítókép: Szilveszterre virradó éjjel ismeretlen tettesek Dunavecsén lefejezték a Mária-szobrot (Forrás: Facebook/Dunavecsei Római Katolikus Egyházközség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.