Versenyellenes szabályokat sértett a techóriás

Az Európai Bizottság előzetes döntésében bűnösnek találta az Amazont a versenyellenes szabályok megsértésében – írja a vg.hu.

Forrás: VG.HU2020. 11. 11. 10:25
null
Védõmaszkot viselõ férfi az Amazon.com elektronikus kereskedelemmel foglalkozó amerikai cég New York-i irodaházában 2020. május 27-én. Fotó: Justin Lane Forrás: MTI/EPA/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádak szerint a techóriás más hirdetők és kereskedők termékeiről gyűjtött adatokat, majd azokat felhasználva fejlesztette saját konkurens termékeit. Az EB jogi vizsgálatainak előzetes eredményeiről számolt ma be Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa Twitter-posztjában.

Margrethe Vestager, az Amazon ügyének kapcsán szólalt fel ma az Európai Bizottság ülésén majd később Twitteren posztolt a döntésről miszerint

arra az előzetes következtetésre jutottak, hogy az Amazon törvényellenesen élt vissza domináns piaci pozíciójával.

Az EB egyébként még 2019-ben indította meg az Amazon versenyellenes magatartását célzó vizsgálatait, amelynek élharcosa Vestager. Az ügy középpontjában az a kérdés áll, hogy a techóriás mint egy piaci platform üzemeltetője – és egyben kereskedője is – visszaélt-e a birtokában lévő adatokkal kettős szerepe miatt.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Új jutalomprogramot vezet be az amerikai vállalat

Az amerikai vállalat új programja a műszakbeosztások rugalmasabbá tétele mellett hitelkártyát, készpénz-visszatérítési lehetőséget, egyéb kedvezményeket és kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokat is tartalmaz – írja a vg.hu.

Az amerikai vállalat, az Amazon bejelentette, hogy egy új jutalomprogramot dolgozott ki és vezetett be a Flex szolgáltatásban résztvevő sofőrjeinek – írja a The Verge.

Bár a vállalat szóvivője elmondta, hogy a Flex Rewards jelenleg még a kezdeti szakaszban van, de az Egyesült Államokban dolgozó összes sofőrjük számára bevezetésre kerül. A program a műszakbeosztások rugalmasabbá tétele mellett hitelkártyát, készpénz-visszatérítési lehetőséget, egyéb kedvezményeket és kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokat is tartalmaz.

Az Amazon Flex amerikai vállalat 2015-ban indult, és az Amerikai Egyesült Államok több mint 50 nagyvárosában elérhető. A szolgáltatás a szabadúszó járművezetőknek nyújt lehetőséget arra, hogy bejelentkezzenek tetszőleges számú műszakba az Amazon és a Whole Foods megrendeléseinek házhoz szállítására. Az új jutalmazási program arra ösztönözheti a szabadúszó, vagy épp kereslet-kiegészítésre vágyó sofőröket, hogy több munkát vállaljnak az Amazonnál ahelyett, hogy megosztanák erőforrásaikat például az Uberrel vagy az Instacarttal, akik bizonyos szegmensekben a cég versenytársainak számítanak.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.