A szexképbotrányba keveredett edzőnek köszöni sikereit Kozma

A váltóban „csodabronzérmes”, 200 gyorson ma döntőző Kozma Dominikot annyira nem lepték meg az időeredményei.

Radványi Benedek
2017. 07. 25. 6:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4x100 méteres gyorsváltó bravúrbronzának egyik szereplőjétől, Kozma Dominiktól megkérdezte a Nemzeti Sport, hogy kinek köszönhető leginkább az ő kiváló teljesítménye.

„Nagy részben Tóth Ramonnak. De őt ugye »kilőtték« alólam, a történetet szerintem mindenki ismeri” – válaszolta Kozma, utalva korábbi edzőjére, aki állítólag kiskorúaknak (szerinte csak a barátnőjének) meztelen képeket küldött magáról. A Magyar Úszó Szövetségnél felfüggesztették és megvonták kiemelt edzői juttatását, azonban június 19-től, miután rendőrségi eljárásban tisztázták, folytathatta munkáját az MTK-nál. Ám ekkor Kozma Dominik már Nagy Péterrel készült.

A 26 éves úszó kedden a 200 gyors döntőjében lesz érdekelt, miután futamában 3. helyen zárt, s hetedikként bekerült a fináléba, majdnem egy másodpercet javítva egyéni csúcsán.

Korábban vállműtétje hátráltatta, a riói olimpián 15. lett 200 gyorson. Állítása szerint élete egyik legnehezebb felkészülésén van túl, de megérte. „Rég volt már olyan, hogy nem három hónap alatt kellett felkészülnöm egy világversenyre – persze az elmúlt egy évem sem volt tökéletes, de sikerült kijönnöm belőle. Jól is megy az úszás,

nem mondhatom, hogy annyira megleptek az időeredményeim, az már igen, hogy a négyszer százas gyorsváltóval szereztem bronzérmet, ráadásul a vébé első napján.”

Elmondta, hogy a bronzot magával hordja, de még nem nézte vissza egyik úszását sem, utóbbi tudatos: „Majd a világbajnokság végén ünnepelhetünk.”

Sós Csaba szövetségi kapitány így beszélt Kozma Dominikről, aki nemrég óriási súlyfeleslegtől szabadult meg: „Az sem volt biztos, hogy Kozma Dominik épp most éli másodvirágzását, bár nem titok, hogy nagyon kedvelem azt a dögöt.

Megfenyegettem még tavasszal, amikor még dagi volt, de látható volt, hogy van még benne,

és sokkal jobb tud lenni, ha leadja a felesleget. Van ráadásul egy nagyon jó edzője Nagy Péter személyében, aki mellett Kapás Boglárka is Kapás Boglárka lett. Halálosan komolyan veszi ezt az egészet.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.