A vizes vb biztonságáért aggódik az LMP

A párt szerint nem átlátható az állami szervek közötti feladatmegosztás.

MN
2017. 07. 15. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP nem látja megnyugtatónak a vizes vb biztonságáért felelős szervek közötti koordinációt. A párt közleményében azt írja: bár a világbajnokság már elkezdődött, de még most sem világos pontosan, hogy mi a feladatmegosztás a rendőrség, a katasztrófavédelem és a honvédség között.

Emiatt több kérdésre is választ várnak az illetékesektől. Így például kíváncsiak arra, mi a feladata a rendezvény biztosításában a rendőrségnek és a terrorelhárításnak, illetve hogy miért a Készenléti Rendőrség lát el olyan tipikusan a terrorelhárításhoz tartozó feladatokat, mint a piszkos bombák elleni fellépés. „A Fidesz-kormány ahelyett, hogy a haverok zsebét tömte ki ismét a vizes vb-n keresztül is, foglalkozhatott volna többet a sportesemény biztonságával és a tájékoztatással” – zárja közleményét az LMP.

Az esemény biztosítására egyébként több közbeszerzést is kiírtak a felkészülés során, amelyet kivétel nélkül a kormány kedvenc biztonsági cége nyert. A Duna Aréna teljes körű vagyonvédelmét 244 millióért látja el a 89 százalékban Varga Lajos tulajdonában álló Valton-Sec Kft., az eseményhez köthető biztonsági szolgáltatásokat pedig 1,1 milliárdért. Emellett helyszíntől függetlenül ők védik a szervező céget, a Bp2017 Kft.-t, és még egy a VIP-vendégek fuvarozására kiírt közbeszerzést is behúztak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.