Az olaszok legyőzésével búcsúzott a vb-től a női válogatott

Megvan az ötödik hely, 10-8-ra nyertek a lányok. „Mintha egy nagy lyukú húsdarálón átdaráltak volna.”

Radványi Benedek
2017. 07. 28. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szép búcsú, a méltó befejezés reményében szállt vízbe tegnap ebédidőben női válogatottunk a világbajnokság ötödik helyéért rendezett mérkőzésen. Csakhogy talán az eddigi legnehezebb ellenféllel, a legutóbbi vb bronzérmese, az olasz válogatottal kellett megküzdeni a „vigaszág” megnyeréséért. Ráadásul olyan sem volt még, hogy a lelátón a vetélytárs buzdítását is hallani lehetett; „Italia, Italia!” – zengték néhányan, de a Hajós-uszoda még ebben a nem túl baráti, 13.30-as időpontban is csaknem megtelt, így a magyarok szurkolása sem maradt el.

Elszánt arccal szálltak vízbe a lányok, bár az első ráúszásnál meg sem próbáltuk elhozni a labdát. Ám Bujka Barbara góllal, Gangl Edina pedig Roberta Bianconi lövésének hárításával nyitott, s ugyan aztán az ellenfél legjobbja kétszer is betalált, Szilágyi Dorottya és Antal Dóra góljainak köszönhetően 3-2-re vezettünk az első szünetben.

A következőben pedig már kettő volt az előny: 6-4, a hatodik gólunkat egy gyönyörű összjáték után szerezte Antal passzából Gurisatti Gréta. Előtte Keszthelyi Rita kétszer is betalált, a félidő előtt néhány másodperccel pedig Hosnyánszky Norbert tegnapi csavargólját próbálta lemásolni, de a kísértetiesen hasonló lövés a kapufán csattant.

Bíró Attila csapata magabiztosan haladt az ötödik hely felé, háromgólos, majd átmenetileg egygólos, a negyedik negyedben megint többször háromgólos előnnyel, szép Gangl Edina-védésekkel. Négy perccel a vége előtt egy kettős emberhátrányt szinte egyszerre hárított a kapu torkában Szilágyi és Gangl, bár aztán Bianconi negyedik góljával 10-8 lett, ötven másodperccel a vége előtt ugyanő a kapufát trafálta telibe.

Ezzel minden eldőlt, ötödik helyen végzett a magyar válogatott, amelyet így is hosszan megtapsolt a közönség.

Reakciók

Antal Dóra: – Végig a mi kezünkben volt az irányítás, sikerült feltörni az M-zónájukat. Ugyanakkor sajnálom, hogy egy vesztes meccsel, amelyet mi vesztettünk el, csak az ötödik helyen tudtunk végezni.

Keszthelyi Rita: – A maximumot kihoztuk azután az egy botlás után, amely volt a vb-n. Lehet, hogy magamat kellett volna jobban megerőszakolnom, hogy a kanadaiak ellen jobban játsszak, túlságosan a többiekre figyeltem, nem pedig magamra, bár bennem nem az volt, hogy a másikra akartam tolni a felelősséget, hanem őt akartam helyzetbe hozni. De ebben mindenképpen fejlődnöm kell.

Bíró Attila: – Picivel jobb a szám íze, mint három nappal ezelőtt, ez a két meccs azért megmutatta, hogy van tartalék és hogy milyen lehetőség van a lányokban. Ugyanakkor nyilván nem könnyű ezt átélni, úgy éreztem, mintha egy nagy lyukú húsdarálón átdaráltak volna a Kanada-meccs óta folyamatosan, mert iszonyú nehéz volt azt feldolgozni.

Női vízilabdatorna, az 5. helyért:

Olaszország–Magyarország 8-10 (2-3, 2-3, 2-2, 2-2)
Gólszerzők: Roberta Bianconi és Arianna Garibotti 4-4, illetve Keszthelyi Rita 3, Szilágyi Dorottya 2, Bujka Barbara, Antal Dóra, Czigány Dóra, Gurisatti Gréta, Csabai Dóra 1-1.
Gól emberelőnyből: 3/9, ill. 3/4
Gól ötméteresből: 2/2, ill. -

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.