CCCP-s pólóban akart bemenni a vizes vb-re az orosz stábtag, levetették vele

Az edzői csapat tagja volt. A biztonságiak mondták neki, ha nem veszi le a pólót, nem mehet be.

Hava Nikita
2017. 07. 20. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Levetették a budapesti vizes világbajnokságon az orosz vízilabda edzői stáb egyik tagjáról a CCCP feliratú pólóját csütörtökön, mert azon egy ötágú vörös csillag van, ami tiltott önkényuralmi jelkép – írja az orosz Ria Novosztyi. Ezt a hírt a lapnak az érintett orosz sportszövetség egyik vezetője is megerősítette.

A pólót viselő delegáció tagjaival a beléptetésnél átvizsgálást végző rendőrök közölték a hírt, arra hivatkozva, hogy Magyarországon törvény tiltja az önkényuralmi jelképek viselését.

A biztonsági szolgálat tagjai sajnálatukat fejezték ki, valamint jelezték, hogy nem fogják beengedni az oroszokat ebben a pólóban, ráadásul a hírportál szerint a rendőrök azt is közölték az orosz stábbal, hogy büntetésre vagy akár kiutasításra is számíthatnak a CCCP-s póló miatt.

Az oroszok furcsállták, hogy Észak-Korea vagy USA zászlajának csillagai nem esnek a tiltás alá, vagy a kínai zászlóé, amit már ötször felvontak Budapesten a játékok kezdete óta a kínai sportolók győzelmének tiszteletére.

Az Országos Rendőr-főkapitányság később közleményt adott ki, melyben cáfolták a Ria Novosztyi értesülését. Mint írták, rendőrök nem intézkedtek az orosz vízilabda küldöttség tagjaival szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.