Egy hetedik hellyel indult a vizes vb

Háromezer méternél még érmes pozícióban haladt Rasovszky Kristóf, de az utolsó egy kilométer kemény volt.

Jandó Zoltán
2017. 07. 15. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetedik helyen ért célba az öt kilométeres nyílt vízi úszás balatonfüredi versenyén Rasovszky Kristóf, míg a másik magyar induló Papp Márk a 31. lett. Rasovszky sokáig az élmezőnnyel haladt, háromezer méternél például harmadik helyen fordult, két franciával küzdött az elsőségért. Az utolsó 1000-1500 méteren azonban némileg visszaesett, így végül hetedikként csapot be a célba.

A verseny után a fiatal úszó az állami televízió riporterének elmondta: különösen a vége volt kemény. Mint fogalmazott: nagyjából egy kilométerrel a cél előtt némi csetepatéba keveredett a mellette haladó francia versenyzővel, ami miatt a többiek beérték őket, és mivel frissebbek voltak, meg is előzték. Rasovszky Kristóf még két számban, 10 és 25 kilométeren is indul.

nyíltvízi úszás, férfi 5 km, világbajnok:

1. Marc-Antoine Olivier (Franciaország) 54:31.40 perc

2. Mario Sanzullo (Olaszország) 54:32.10

3. Timothy Shuttleworth (Nagy-Britannia) 54:42.10

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.