Egy nap alatt kétszer is világcsúcsot úszott az amerikai mix vegyesváltó

A 4x100 méteres mix vegyesváltó megdöntötte a britek két évvel ezelőtt Kazanyban felállított világrekordját.

MTI
2017. 07. 26. 18:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ryan Murphy, Kevin Cordes, Kelsi Worrell, Mallory Comerford összeállítású négyes délelőtt 3:40.28 perces idejével megdöntötte a britek két évvel ezelőtt Kazanyban felállított 3:42.71 perces világrekordját.

A fináléban a Matt Grevers, Lilly King, Caeleb Remel Dressel és Simone Manuel összeállítású váltó 3:38.56 perces idővel nyert az ausztrálok, illetve a holtversenyben harmadik kínaiak és kanadaiak előtt.

Ez volt a hetedik világcsúcs a Duna Arénában: a nyitónapon a svéd Sarah Sjöström a 4x100 méteres gyorsváltó első tagjaként úszta meg minden idők legjobbját, kedden a brit Adam Peaty 50 méter mellen a délelőtti előfutamban, majd este az elődöntőben is rekordot ért el, a kanadai Kylie Jacqueline Masse a női 100 méter hát, az amerikai Lilly King pedig a női 100 méter mell csúcsát javította meg.

A Duna Aréna világcsúcsairól bővebben itt olvashat.

Összefoglalónkat a szerda délutáni futamokról itt olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.