Kemény Dénes csoportelsőséget vár

Az egykori szövetségi kapitány szerint akkor lehet extra teher a hazai közönség, ha rosszul játszanak pólósaink.

MN
2017. 07. 15. 12:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó esély van arra, hogy mind a női, mind a férfi-vízilabdaválogatott az első helyen végezzen a csoportjában a vizes világbajnokságon, ebben az esetben már könnyen elődöntősök lehetnek, ott pedig bármi megtörténhet – mondta a Hír TV Newsroom című műsorában Kemény Dénes.

Sokszor elhangzik, hogy a szerbek a magyar férfi pólósok mumusai, de a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke szerint voltak fontos meccsek, amelyeket elvesztettünk ellenük, de volt, ahol a magyar válogatott hozta a mérkőzést. Ráadásul most gyengébb csapattal érkezik a szerb válogatott – hívta fel a figyelmet Kemény Dénes.

A hazai pálya előnyével kapcsolatban azt mondta, már a három évvel ezelőtti Európa-bajnokság is azt bizonyította, hogy egy jól játszó magyar csapat számára a magyar helyszín óriási előny, ugyanakkor meglehetősen bénító is tud lenni, ha nem megy a játék.

Akkor lehet extra teher a hazai közönség, ha rosszul játszik a magyar csapat – hangsúlyozta Kemény Dénes, hozzátéve, most azt a tüzet kell megtalálni, amely a csoportelsőséghez kell, és egy-egy sikeres gyakorlással a csapat önbizalmát is lehet növelni.

A Magyar Vízilabda-szövetség elnöke szerint a szervezés körüli viták és visszásságok híre bár eljut a sportolókhoz, de szerinte nem fogja befolyásolni a teljesítményüket.

Kemény azt tapasztalta az edzéseken, hogy nagyon eredménycentrikusak a fiúk és a lányok, és azt érzékeli, hogy mint a versenylovak, már alig várják, hogy induljon a megméretés. Nem érdekli őket semmi más, ami roppant pozitív hozzáállás – magyarázta az egykori szövetségi kapitány.

Hozzátette: a vizes vb körüli visszásságokon túllép, mert az a dolga elnökként, illetve az elnökségnek, hogy minden feltétel, amit a kapitányok és a játékosok szeretnének, ha indokolt, akkor teljesüljön.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.