Mezőnyjátékos védett büntetőt a vízilabdatornán, mutatjuk

Az amerikai Johnathan Hooper azt mondja, jó az ellenfél szándékainak kifürkészésében. Más kérdés, hogy kiestek.

Radványi Benedek
2017. 07. 21. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különös eset történt pénteken a vizes vb-n a férfi vízilabdatorna harmadik játéknapján, azon a meccsen, amelyen az amerikai válogatott 14–11-re legyőzte az oroszokat.

Az utolsó percben – amikor már tét nélkül zajlott a találkozó – ötmétereshez jutottak az oroszok, de a kapus, Baron McQuin többször felszólítás után is előremozdult a képzeletbeli gólvonalról, így kiállították a bírók, s mivel ilyenkor a szabályok értelmében nem jöhet be a cserekapus, valakinek a mezőnyből kellett beállnia.

Jonathan Hooper vállalta a feladatot, s mindenki elképedésre bal kézzel (mezőnyjátékosként csak az egyik kezét emelheti fel!) kivédte Daniil Merkulov büntetőjét. A jelenetet itt lehet megnézni.

A beugró kapus a meccs után ezt mondta a Waterpolo.hu fordítása szerint: „Elég jó vagyok az ellenfél szándékainak kifürkészésében, ezért kért meg az edzőnk, hogy a végén a kapuba álljak egy büntető erejéig. Van, amikor bejön egy ilyen húzás, van, amikor nem.”

Ám hiába a bravúros védés és a győzelem, az amerikaiak korábban Japántól nyolc góllal kikaptak, s miután a kétpontosok körbeverésében Japán és Oroszország is jobb náluk, nem játszhatnak nyolcaddöntőt. A D csoport végeredménye: 1. Horvátország 6 pont, 2. Oroszország 2, 3. Japán 2, 4. Egyesült Államok 2. A C csoport így zárt: 1. Szerbia 6 pont, 2. Görögország 4, 3. Spanyolország 2, 4. Dél-afrikai Köztársaság 0

A B jelű, magyar érdekeltségű négyes végeredményét a 20:10-kor kezdődő Franciaország–Magyarország és a 21:30-as Ausztrália–Olaszország mérkőzések eredménye dönti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.