Olasz Anna nem teljesen elégedett az ötödik helyezéssel

A hosszútávúszó elmondta, értékeli az eredményt, de érmet szeretett volna.

MTI
2017. 07. 23. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hosszútávúszó Olasz Anna már tudja értékelni a vizes világbajnokságon 25 kilométeren elért ötödik helyét, nincs letörve, de nem száz százalékig elégedett, mert érmet szeretett volna nyerni.

Az M1 csatornán szombaton elmondta: a vb-n éremért ment, nem is titkolta, ezért nem volt elégedett. Mivel két éve, Kazanyban második volt, főleg hazai pályán a dobogóra vágyott – tette hozzá.

Úgy fogalmazott: „nem úszott túl okosan”, sok hibát követett el, ettől függetlenül már ott tart fejben, hogy tudja értékelni az ötödik helyet. Mint mondta, általában azt a taktikát alkalmazza, hogy az első 5-10 kilométeren a mezőny végében „utazik”, minél több energiát spórolva, de most egyáltalán nem így történt. Sokszor vezetett is, hiszen a franciák az elején óriási tempót diktáltak, ami őt is kicsit összezavarta, és annyira akarta az érmet, hogy nem merte vállalni a lassabb kezdést, így sok energiát vesztett – fejtette ki.

Beszélt arról is, hogy szerinte a hosszútávúszó csapatnak jól sikerült a világbajnokság, sok pontszerző helyet értek el, sokan remekül úsztak, de többen is érmet szerettek volna szerezni. Ugyanakkor – hívta fel a figyelmet – biztató a jövőre nézve, hogy ilyen fiatal csapattal is jól szerepeltek.

Olasz Anna ötödik lett 25 kilométeren a nyílt vízi úszóversenyek zárónapján, pénteken, előzőleg pedig, múlt vasárnap nyolcadikként végzett 10 kilométeren Balatonfüreden.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.