Orbán: Sport nélkül nincs esély a megfelelő nevelésre

Kitüntetést kapott a FINA-tól a miniszterelnök, beszédében elmondta, mire van szükségük az apáknak és az anyáknak.

Radványi Benedek
2017. 07. 24. 13:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) legrangosabb kitüntetését kapta meg Orbán Viktor miniszterelnök a szövetség elnökétől, Julio César Maglionétól hétfőn az Országházban – olvasható a fina-budapest2017.com honlapon.

Mint írják, a kitüntetést a szövetség egyéneknek, például olyan államfőknek, minisztereknek, rangos személyeknek, FINA-világbajnokságokat szervező országok államfőinek, társaságok és hálózatok elnökeinek és másoknak, valamint a FINA szponzorainak adományozza, akik a sport és az erkölcsök szellemében képviselik a szövetség céljait, ideáljait.

Maglione a díj átadásakor így hízelgett a miniszterelnöknek: „Ez a világbajnokság – és ezt már elmondtam az újságíróknak – személyesen az ön érdeme is, hiszen mindössze két év alatt sikerült megszervezni, mert minden szükséges eszközt biztosított hozzá. Ez az ország gyönyörű, ez a város remek, az emberek nagyszerűek, mindent megoldanak, és őket ön képviseli, és ön a barátunk.”

Pénzeső a vizes vb-n

A FINA-nak minden oka megvan az elégedettségre, hiszen a kormányzat nem sajnálta a közpénzt a sporteseménytől. Az eredetileg jóval 30 milliárd forint alá becsült költségek végül több mint 130 milliárd forintra rúgtak. Erről, és a vizes vb elszálló költségvetéséről olvashatja cikkeinket Pénzeső a vizes vb-n című dossziénkban.

Orbán Viktor megköszönve a kitüntetést kijelentette: tisztában van azzal, hogy ezt a rangos elismerést a magyar nép kapta, és örömmel veszi át a nevében, mert az a világrekord, hogy Magyarországnak sikerült két év alatt felkészülnie a vb megrendezésére, nem egy kormány világrekordja.

A vizes vb honlapja szerint elmondta még: a sport az egyik legfontosabb dolog a modern világban.

„Apaként mondhatom, hogy sport nélkül nincs esélyük az apáknak és az anyáknak arra, hogy megfelelő módon felneveljék és taníttassák gyerekeiket, hogy ők versenyképesek legyenek a jövőben.

A sportra szükség van. És önök, mint a világ egyik legnagyobb sportszövetségének a vezetői hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek a világ minden családjában megfelelő módon nőjenek fel. Az önök tevékenysége tehát része az éltünknek. A magyarok nagyon családorientáltak, és mi hálásak vagyunk önöknek, hogy biztosítják ennek a nagyon fontos szervezetnek a működését. Köszönöm a kitüntetést, és igyekszem kiérdemelni. A jövőben is sokat kell dolgoznom ezért, de mindent meg fogok tenni, hogy rászolgáljak erre az elismerésre.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.