Őrült meccsen tört meg a szerbek nagy sorozata

Horvátország legyőzte a világbajnoki címvédőt, és a magyarokkal vív a döntőben.

Gabay Balázs
2017. 07. 28. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerb–horvát férfi vízilabda-elődöntő a torna egyik legjobb meccsét ígérte, ennek megfelelően jó 3-4 ezer ember nem ment haza a magyar–görög mérkőzés után, hanem megvárta a 22 órás kezdést. Az esélyes természetesen az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címvédő Szerbia volt.

A két ász, Sukno és Prlainovic gólpárbajával kezdődött a találkozó, majd belehúztak a felek, a második negyedben nyolc gól esett (4-4). A szerbek egy ízben hármas emberelőnyben játszhattak, és két góllal is el tudtak lépni, de Horvátország tapadt, nem hagyta lerázni magát. A Szolnokkal idén Bajnokok Ligáját nyerő Prlainovic egymaga megnyerhette volna a mérkőzést, elképesztően játszott, végül hat gólig jutott. A harmadik negyedben emberelőnyben centerből is betalált, ami jelezte klasszisát, hiszen ő nem ezen a poszton játszik.

A záró negyedre 9-9-es döntetlennel fordultak rá a csapatok, és bár a szerbek újra megszerezték a vezetést, a nagy rivális először tudott fordítani a mérkőzésen, majd két góllal meg tudott lépni. Dejan Savic időkérése sem segített, ugyanis Bijac kapus hatalmasat védett pár másodperccel a meccs vége előtt. A Sukno, Jokovic, Bijac vezette horvátok világversenyen 2010 után újra legyűrték egyenes kieséses szakaszban a szerbeket, ami órási bravúr, és világbajnoki döntőt ér. A szerbekkel négy év után először fordul elő, hogy nem ők nyerik az olimpia–Eb–vb hármasból valamelyiket. 

A finálét 20.30-tól rendezik. Egyelőre nem biztos, hogy a Margitszigeten vagy a Duna Arénában, de minden valószínűség szerint marad az eredeti helyén, vagyis a Hajósban lesznek a pólómeccsek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.