Rasovszky feladta, Gyurta hatodik a 25 km-es nyílt vízi úszásban

Rasovszky Kristófnak fel kellett adnia a versenyt, mert bunyóba keveredett.

MTI
2017. 07. 21. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rasovszky Kristóf feladta a 25 kilométeres viadalt a vizes világbajnokság nyílt vízi úszóversenyeinek zárónapján, Balatonfüreden. A 10 kilométeren ötödik, 5 kilométeren hetedik Rasovszky az élmezőnyben haladt a nyolcadik 2,5 kilométeres kör végéig, ám a kilencedik körben beszállt az egyik kísérőhajóba, majd elvitték orvosi vizsgálatra.

„Belekeveredtem egy bunyóba, mindenhol ütöttek, a rosszabb helyeken is, és úgy éreztem, hogy így nem tudom folytatni. Nagyon sajnálom, hogy fel kellett adnom” – mondta az M4 Sportnak a magyar úszó.

A férfiaknál Gyurta Gergő az utolsó 1000 méterig tartotta a tempót az óriási hőségben, ám az első négyes fokozott iramát már nem bírta a hajrában, s 1:14,3 perc hátránnyal ért célba. 

A világbajnoki címet a francia Axel Reymond szerezte meg.

A nőknél legutóbbi vb-n ezüstérmes Olasz Anna sokáig az élmezőnyben úszott, s bár a végén nem bírta az élen haladók tempóját, nagy csatát vívott az olasz Martina Grimaldival a negyedik helyért, aki végül 4 tizedmásodperccel megelőzte, így Olasz ötödik lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.