Tréfarépától Hungarian Hamburgerig – mókás kedvű magyar sztárok

Hosszú Katinka és Kenderesi Tamás kifejezetten vicces volt az újságírókkal kedd este.

2017. 07. 25. 19:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt felhőtlen a boldogság a keddi úszónapon, de este, túl a nehezén azért viszonylag bőbeszédűen értékeltek a magyar sportolók a vegyes zónában, lapunk sem maradt ki a „jóból”, a médialelátó Magyar Nemzetnek fenntartott ülőhelye és a nyilatkozattételre kijelölt hely közötti távolságot már sikerült 60 másodpercre szorítanunk, a zöld pólós önkéntesek drukkolása közepette.

Szóval jöjjenek az értékelések, megszólalási sorrendben!

(A Kőbánya 15 éves úszója élete első felnőtt világversenyén úszta ezt a távot.)

– Sajnálom, ha bárkinek csalódást okoztam, a 400 elődöntője és döntője rengeteget kivett belőlem, nem beszélve az 1500 méter előfutamáról. Folyamatosan néztem a többi pályát, hogy mi történik, de két és fél hét felkészüléssel, az ifjúsági Európa-bajnokság és az ifjúsági világbajnokság között ennyi telik, kevés volt ahhoz, hogy még jobb legyek. Remélem, a 4x200 méteres gyorsváltóban jobban fogok menni, a rövidebb távok, úgy érzem, jobban fekszenek nekem. A közönséget most is hallottam, de csak magamra koncentráltam, ez volt a cél. A világbajnokságon még hátravan nekem a 800 m gyors, meglátjuk, mi jön ki belőle.

(A világranglista 4. legjobb idejével, vb-bronzérmesként állt rajtkőre az UTE 24 éves úszója.)

– Lehet, az volt a baj, hogy túl gyorsan kezdtem, de még így is nagyon visszafogtam magam. A legjobbammal második lettem volna, és ez egy kicsit bosszant. A baj az, hogy nem tudok erősebben menni. Vár rám még egy 800 méter, remélem, tovább javulok, mert már túl vagyok azon az állapoton, amilyenben 400 méteren voltam. A szurkolás az első nap még negatívan érintett, ma már úgy jöttem ki a szobámból, hogy úszni akarok. Katie Ledeckyt az utolsó százon láttam szembejönni, gondoltam, én is megfordulok Azért ez a negyedik hely sem rossz!

(Háromszoros olimpiai bajnok, sokszoros világ- és Európa-bajnok)

– Nos, mi is történt? 200 méter gyorsot úsztam ja, tréfarépát reggeliztem! Nagyon lassan kezdődött az egész, Shane mutatta is a második ötvenen, hogy lassú lesz ez. Most, hogy bent vagyok a döntőben, ez a lényeg, és ez az idei legjobb időeredményem ebben a számban. Nagyszerű lenne, ha dobogóra állhatnék, de lehet, megelégszem az egyéni csúccsal is. Holnap még a 200 pillangó is elkezdődik, azon is szeretnék döntőbe kerülni. Felszabadultságot érzek, tudom most már igazán élvezni a közönség szeretetét. Ha egyszer vége lesz a budapesti világbajnokságnak, vissza fogom sírni. Ledecky nagyon gyors, nem valószínű, hogy meg lehet fogni.

(A szám világbajnoka)

– Chad Le Clos erősen kezdett, próbáltam tartani vele a tempót, az utolsó 50-re nagyon elfáradtam. Holnap azért jobb kell ennél. Ezzel a dobogóval nem lennék feltétlenül elégedett, még küzdeni fogok.

(A szám olimpiai bronzérmese)

– Egy 1:55-ön belüli úszás természetesen fárasztó. De ezt terveztem. Van még bennem ezek után is, az első százon „utaztam”, persze azért nem pihentem. A döntőben majd meglátjuk, mi lesz, a győztes 1:54-en belüli időt fog úszni, én pedig képes vagyok erre. Chad Le Clost idén mindig megvertem, a legveszélyesebb az egyik japán lesz, Chad és Laci, de én is ott leszek. A belső pályákon a magyarok úsznak, köztük pedig egy japán, ez lesz a Hungarian Hamburger.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.