Gólt kell lőnie a Manchesternek, különben kiesik

A Manchester City tartalékos összeállításban lép pályára Római Olimpiai Stadionban.

2014. 12. 10. 7:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete a Manchester City 1-2-ről fordítva, a 85. és 91. percben szerzett gólokkal verte 3-2-re a Bayern Münchent, a CSZKA Moszkva pedig a 93. percben pontot mentett a Roma ellen (1-1), így a németek mögött egy szempillantás alatt jobban nem is tömörülhetett volna össze a tabella. Ám az oroszok továbbjutásához az kellene, hogy ma nyerjenek Münchenben, a Roma pedig legfeljebb egy pontot szerezzen otthon a City ellen, és ez vélhetően már az első felében megbicsaklik. Az olaszok Manchesterben 1-1-re végeztek, így hiába rosszabb a gólkülönbségük az angolokénál, a végén az egymás elleni eredmény számít, így nekik a 0-0 is elegendő lenne, minden más döntetlen viszont a szigetországiaknak jó – feltételezve az oroszok vereségét. Amennyiben mindkét meccs pontosztozkodással zárul, az olaszok mennek tovább, az angolok viszont győzelemmel is kiesnek, ha a CSZKA csodát tesz az Allianz Arénában.

Saját kezükben tehát csak az olaszoknak van a sorsuk, ha nyernek, nincs mit számolgatni, és mindenképpen jobb előjelekkel várhatják a mai összecsapást, mint a City. Manuel Pellegrini (nyitóképünkön) együtteséből a múlt hét végi, Everton elleni bajnokin (1-0) térdszalag-szakadással kidőlt az a Sergio Agüero, aki három góljával egymaga verte meg a Bayernt, s eltiltása miatt nem játszhat a csapat motorja, Yaya Touré sem.

Még a G csoportban is kiadó egy továbbjutó hely, ezért a Sporting és a Schalke harcol egymástól távol, s a portugálok döntetlennel is révben érnek. No persze a Chelsea otthonában egy pontot is nehéz szerezni. Az F csoportban a Barcelona–PSG meccsen a csoportelsőség a tét.

Bajnokok Ligája, 6. forduló, mai műsor:

E csoport: Roma – Manchester City (tévé: Digisport 2), Bayern München – CSZKA Moszkva. A csoport állása: 1. Bayern München (már továbbjutott) 12, 2. Manchester City 5 (7-8), 3. Roma 5 (8-12), 4. CSZKA (6-10).

F csoport: Barcelona – PSG (tévé: Digisport 1), Ajax – APOEL, állás: 1. PSG (tj.) 13, 2. Barcelona (tj.) 12, 3. Ajax 2, 4. APOEL 1.

G csoport: Chelsea – Sporting Lisboa, Maribor – Schalke, állás: 1. Chelsea (tj.) 11, 2. Sporting 7, 3. Schalke 5, 4. Maribor 3.

H csoport: Porto – Sahtar Doneck, Athletic Bilbao – BATE Boriszov, állás: 1. Porto (tj.) 13 pont, 2. Sahtar (tj.) 8, 3. Bilbao 4, 4. BATE 3.

Minden találkozó 20.45-kor kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.