Cahill csodagólja talpra ugrasztotta a kontinenst

A negyeddöntőben Ausztrália 2-0-ra verte Kínát, és Korea is 2-0-ra Üzbegisztánt.

2015. 01. 22. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi brazíliai vb-t is megjárt dél-koreaiak Melbourne-ben megszenvedtek az üzbégekkel, csak a hosszabbításban kerekedtek felül 2-0-ra. A találkozó mindkét gólját a Leverkusenben pallérozódó Szon Hung Min szerezte, a 104. és a 119. percben.

Ausztrália Brisbane-ben találkozott Kínával, s nyomasztó fölényben játszott. A házigazda 46 ezer néző előtt Tim Cahill két góljával nyert 2-0-ra, a New York Red Bulls támadója, a korábbi Everton-játékos a 49. és a 65. percben talált be. S az első gólja talpra ugraszthatta az egész földrészt: az ötösről ollózta be a labdát.

A 35 éves játékosnak ez volt a 80. fellépése a válogatottban, és 39 gólnál tart; de már ezt megelőzően is ő volt minden idők legnagyobb ausztrál gólvágója. (Az örökrangsorban második helyen álló Damian Mori 1992 és 2002 között 29 találatig jutott.)

Az elődöntőben az ausztrálok a Japán–Egyesült Arab Emírségek, a dél-koreaiak pedig az Irak–Irán mérkőzés győztesével kerülnek szembe.

Tim Cahill a brazíliai vb-n a Hollandia–Ausztrália (3-2) találkozón is szerzett egy szenzációs gólt, akadnak, akik szerint ez volt a torna legszebb találata.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.