Volt kecskeméti döntött az Afrika-kupán

Pierre-Emerick Aubameyanggal, a Dortmund sztárjával együtt elbukott a gaboni válogatott.

2015. 01. 25. 21:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A csoport 3. fordulójában Kongó 2-1-re legyőzte Burkina Fasót, így kiejtette az előző, 2013-as Afrika-kupán nagy meglepetésre döntős csapatot. Érdekesség, hogy a győztes gólt hatalmas kapushiba után az egykor a Kecskemét együttesében is szerepelt Francis Litsingi, a Teplice jelenlegi játékosa szerezte. Litsingi 2008 és 2013 között 113 találkozón szerepelt, és ezeken 28 gólt szerzett kecskeméti színekben. (Nyitóképünkön a kongói játékosok a francia Claude Le Roy szövetségi kapitány szavait isszák.) A csoport másik mérkőzésen a továbbjutásra előzetesen esélytelennek tartott Egyenlítői-Guinea 2-0-ra verte Gabont, és így ott van a legjobb nyolc között.

A csoport, 3. forduló:
Kongó–Burkina Faso 2-1
Egyenlítői-Guinea–Gabon 2-0

A csoport végeredménye: 1. Kongó 7 pont, 2. Egyenlítői-Guinea 5, 3. Gabon 3, 4. Burkina Faso 1.
Így Kongó és Egyenlítői-Guinea jutott tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.