Különvonat Moszkván belül Dzsudzsákék meccsére

Ma este a Dinamo 0-0-ról indul az Anderlecht ellen.

2015. 02. 26. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este helyi idő szerint hat órakor Moszkvában a Leningrádi pályaudvarról (amely nem lett szentpétervári, ebben Lenin tovább él) a szurkolóknak ingyenes különvonatot indítanak a Dinamo Moszkva meccsére, ami elsőre meghökkentő lehet, elvégre az orosz csapat az Európa-ligában a saját stadionjában fogadja az Anderlechtet. Ám a Himki Arénát olyan lehetetlen helyre „ejtették le” a moszkvai körgyűrűn túl, hogy innen a legközelebbi metrómegálló is háromnegyed órás sétára van. S ugyan megközelítésként negyedik opcióként ezt ajánlják a klub honlapján, a „Moszkva-felső” vasútállomásról azért kevesebbet kell gyalogolni.

Mindenesetre az, hogy a Dinamo az El-ben a nyolcaddöntőbe jutásért játszott első meccsen egy hete 0-0-ra végzett Brüsszelben, megmozgathatja Dzsudzsák Balázs csapatának drukkereit. „Kipuhatoltuk, hogy mi az Anderlecht gyenge pontja, és az, hogy 0-0-ról indulunk, számunkra egyáltalán nem rossz” – mondja Mathieu Valbuena, az oroszok francia légiósa. Dzsudzsák még a brüsszeli meccs előtt klubja honlapján óvatosan megpendítette, hogy az Európa-liga idei döntőjében akár a Dinamo–Zenit párosítás is összejöhet; de ehhez azért mások mellett a Liverpoolnak, a Romának, a Napolinak, az Ajaxnak és a címvédő Sevillának is lesz néhány szava.

A Salzburgot ebbe a körbe nem sorolnánk, de Gulácsi Péter együttese arra semmiképpen sem esélytelen, hogy a nyolcaddöntőbe bejusson. Az osztrákok az első mérkőzésen idegenben 2-1-re kaptak ki a Villarrealtól. Hátrányból indul Megyeri Balázs csapata is, és az Olimpiakosz jóval nehezebb helyzetben van azután, hogy egy hete 2-0-s vereséget szenvedett az ukrán Dnipro vendégeként. A Napoli–Trabzonspor találkozón mindkét fél nyugodtan játszhat, mert az olaszok már Trabzonban 4-0-ra nyertek.

Európa-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:

18.00:
Dinamo Moszkva–Anderlecht (az első mérkőzésen 0-0) (tévé: Digisport 2)
Zenit–PSV Eindhoven (1-0)

19.00:
Fiorentina–Tottenham (1-1) (tévé: Digisport 1)
Mönchengladbach–Sevilla (0-1)
Legia Warszawa–Ajax (0-1)
Dinamo Kijev–Guingamp (1-2)
Salzburg–Villarreal (1-2)
Besiktas–Liverpool (0-1)
Internazionale–Celtic (3-3)

21.05:
Bilbao–Torino (2-2) (tévé: Digisport 2)
Everton–Young Boys (4-1)
Sporting–Wolfsburg (0-2) (tévé: Digisport 1)
FC Bruges–Aalborg (3-1)
Olimpiakosz–Dnipro (0-2)
Napoli–Trabzonspor (4-0)
Feyenoord–Roma (1-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.