Megindultak az oroszok, bevennék Brüsszelt

Egyelőre szárnyal a Gyinamo, és követi a szurkolótábora is.

2015. 02. 19. 5:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már múlt kedden is az állt a Dinamo Moszkva honlapján, hogy nagyon igyekezzenek, akik el akarnak repülni Brüsszelbe, a mai, Anderlecht elleni Európa-liga-meccsre – a nyolcaddöntő első felvonására –, mert már csak néhány szabad hely maradt a csarterjáraton. Ami egyáltalán nem meglepő, tekintettel arra, hogy a csapat is szárnyal. Mást ne mondjunk, az El-ben a csoportküzdelmek során egyedül zárt százszázalékos mérleggel, oda-vissza verte a PSV Eindhovent és a Panathinaikószt is, és ez azért jelent valamit.

Dzsudzsák Balázs (nyitóképünkön) alakulata a Premjer Ligában november 2-án 4-2-re elbukta a Lokomotiv elleni fővárosi rangadót, azóta viszont tizennégy meccséből tizenkettőt megnyert két döntetlen mellett. A bajnokságban a harmadik helyen áll, s bár idén tétmérkőzést nem játszott, Portugáliában megnyerte az Atlanti Kupa elnevezésű felkészülési tornát, s a döntőben éppen Dzsudzsák góljával győzött 1-0-ra a svéd Örebro ellen. Január végén az oroszok törökországi edzőtáborukból ugrottak át az Atlanti-óceán partjára, majd visszarepültek Belekbe, és múlt pénteken még a bolgár Litekszet is elkalapálták 4-0-ra. Dzsudzsák az 59. percig pályán volt, gólt ezúttal nem szerzett. A fotókról láthattuk, hogy a török riviérán is feltűntek a Dinamo-szurkolók, Brüsszelben pedig legalább ezren lesznek a a Vanden Stock-stadionban (tévé: Digisport 1, 21.05).

Az orosz bajnoksággal ellentétben a belga már zajlik, és a tabellán második Anderlecht vasárnap úgy játszott 1-1-et a Mechelennel, hogy a vendégek a 93. percben egyenlítettek. A brüsszeli lila-fehérek a Bajnokok Ligájából szálltak alá az Európa-ligába, és a nemzetközi porondon jó ideje átok ül rajtuk: a legutóbbi tizennégy kupameccsükből nyolcat elveszítettek, és mindössze egyet nyertek meg. Ez sem éppen jó előjel a számukra

Az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában Gulácsi Péter együttese, a Salzburg a Villarrealhoz, Megyeri Balázs csapata, az Olimpiakosz pedig Ukrajnába, a Dnyipróhoz utazik, a zavaros kelet-ukrajnai helyzet miatt Kijevbe. A játéknap további magyar vonatkozása, hogy a Glasgow-ban sorra kerülő Celtic–Internazionale összecsapást Vad II István vezeti.

A további párosítások:

19.00:
Roma – Feyenoord (Digisport 1)
Wolfsburg – Sporting (Digisport 2)
Young Boys – Everton
Torino – Athletic Bilbao
Aalborg – FC Bruges
Trabzonspor – Napoli,
PSV Eindhoven – Zenit

21.05:
Tottenham Hotspur – Fiorentina (Digisport 2)
Liverpool – Besiktas (Story 4)
Sevilla – Mönchengladbach
Ajax – Legia Warszawa
Guingamp – Dinamo Kijiv

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.