Csak Ronaldo maradt a BBC-ből a madridi BL-derbire

A Real Madrid négy kulcsembere nélkül fogadja az Atléticót a BL-negyeddöntőben.

2015. 04. 22. 3:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton a Primera Divisiónban a Real Madrid otthon 3-1-re nyert a Málaga ellen, s az ma este derül ki, hogy mennyit veszített. Tudniillik Gareth Bale-t vádlisérülés miatt már az ötödik percben le kellett cserélni, Luka Modric később térdszalag-húzódással hagyta el a pályát, és ma egyikük sem játszhat. Mindehhez vegyük hozzá, hogy Karim Benzema ugyancsak bajlódik a térdével, ő ki is hagyta a bajnokit, s a Marca tegnapi értesülése szerint Carlo Ancelotti rá sem számíthat. A védelemből Marcelóra pedig eltiltása miatt egészen biztosan nem.

Nagyon úgy fest tehát, hogy a Vicente Calderónban egy hete 0-0-ra végződött első meccs után minden Cristiano Ronaldón áll vagy bukik, hiszen Benzema és Bale személyében a házi góllövőlista második és harmadik helyezettje is kidőlt mellőle – a BBC trióból a C maradt meg. Aki persze egymaga is továbblőheti a Realt, ha hozza az átlagos formáját: a bajnokságban 32 forduló alatt 39 gólt jegyzett, a BL-ben pedig 9 meccsen 8-at.

Az Atlético veszteséglistája szűkebb, ám az egy héttel ezelőtti kezdő tizenegyéből Diego Simeone is kénytelen nélkülözni két játékosát: Mario Mandzukicot bokasérülés, Mario Suárezt eltiltása miatt. A Matracosok nyerőembere mostanság Antoine Griezmann, aki a legutóbbi 5 mérkőzésén 6 gólt szerzett, a Primera Divisónban 20-nál tart, és csak Ronaldo és Messi előzi meg.

A Real és az Atlético ebben a szezonban már hetedszer találkozik egymással, a kisebbik madridi csapat abban bízhat, hogy még egyszer sem kapott ki, a nagyobbik pedig abban, hogy egyszer minden sorozat megszakad.

Áttérve a másik mai negyeddöntős összecsapásra, a Juventus is megszakítana a maga szériáját, hogy 2003 óra reménytelenül próbál elődöntőbe jutni a Bajnokok Ligájában. Most erre igen jók az esélyei azután, hogy egy hete Torinóban 1-0-ra legyőzte a Monacót. Szombaton a bajnokságban 2-0-ra verte a mögötte második Laziót, s már tizenöt pont az előnye.

A nagyhercegség csapatával azóta nem szalad a szekér, hogy a BL-nyolcaddöntőben az első találkozón idegenben 3-1-re legyőzte az Arsenalt, a visszavágón otthon 2-0-ra kikapott – vagyis éppen csak továbbment. Az elmúlt hét végén a Ligue 1-ben a Rennes-t sem tudta legyűrni (1-1) a II. Lajos Stadionban. Ahol a Juve a sérült Paul Pogba és Martín Cáceres nélkül is keményebb, meglátásunk szerint feltörhetetlen diónak ígérkezik.

Mai BL-program. Negyeddöntők, visszavágók (kezdés 20.45.):

Real Madrid – Atlético Madrid (az első mérkőzésen: 0-0, tévé: Digisport 1)
Monaco – Juventus (0-1, tévé: Digisport 2)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.