Benítezt már a Bernabéuban látják, de Klopp a kedvenc

Jövő héten kezdik a tárgyalásokat Rafával.

Ch. Gáll András
2015. 05. 22. 4:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Bruce Willis-akciófilm dögunalom ahhoz képest, ami a Real Madrid háza táján történik egy-egy kevésbé sikeres szezon hajrájában – mint amilyen a mostani is.

Mihelyt befejeződött az Atlético Madrid–Barcelona-rangadó, a katalánok 1–0-s győzelmével – ami azt jelentette, hogy ebben az idényben semmit sem nyert a futballtörténelem legeredményesebb klubja –, azonnal beindult a pletykagyár a nyilvánvalóan távozó edző, Carlo Ancelotti utódlását illetően.

Először bedobták a logikus utód, a Borussia Dortmundtól lelépő Jürgen Klopp nevét, amiről aztán kiderült, hogy csak kacsa. (Ebben azért nem vagyunk annyira biztosak.) Péntek hajnalra aztán a tősgyökeres madridi, a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját, egy évvel korábban a Valenciával UEFA-kupát nyerő Rafa Benítez lépett elő legvalószínűbb jelöltté.

Az AS értesülései szerint jövő héten kezdi meg Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a tárgyalásokat az 55 éves szakemberrel, a Napoli jelenlegi edzőjével. (Beníteznek még egy évre szól a nápolyi szerződése.)

Eközben a Marca közvélemény-kutatást készített, és ezen toronymagasan Jürgen Kloppot tették meg favoritjuknak a Madrid-szurkolók.

Ugyanakkor Milánóból olyan hírek érkeznek – hála a La Gazzetta dello Sportnak –, hogy Silvio Berlusconi, a Milan főrészvényese a következő üzenetet küldte Ancelottinak: „Carletto, gyere haza!” Milánó valóban az otthona a háromszoros BL-győztes edzőnek, hiszen 2001 és 2009 között kétszer is BL-diadalra vezette a piros-feketéket, és legendásan jó a viszonya az exminiszterelnökkel. (Aki éppen el akarja adni részvényeit a kínai államnak )

A La Stampa szerint már csütörtök óta Madridban tartózkodik Ancelotti ügynöke, Ernesto Bronzetti, hogy megtárgyalja Pérezzel védence távozásának anyagi konzekvenciáit, magyarul a végkielégítést. (Ugyanis még egy évre szól a szerződés.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.