időjárás 22°C Ivó, Milán 2022. május 19.
logo

Orbán Viktor: A győzelem feltétele, hogy a legjobbak legyünk

Benítezt már a Bernabéuban látják, de Klopp a kedvenc

Ch. Gáll András
2015.05.22. 04:25

Jövő héten kezdik a tárgyalásokat Rafával.

Egy Bruce Willis-akciófilm dögunalom ahhoz képest, ami a Real Madrid háza táján történik egy-egy kevésbé sikeres szezon hajrájában – mint amilyen a mostani is.

Mihelyt befejeződött az Atlético Madrid–Barcelona-rangadó, a katalánok 1–0-s győzelmével – ami azt jelentette, hogy ebben az idényben semmit sem nyert a futballtörténelem legeredményesebb klubja –, azonnal beindult a pletykagyár a nyilvánvalóan távozó edző, Carlo Ancelotti utódlását illetően.

Először bedobták a logikus utód, a Borussia Dortmundtól lelépő Jürgen Klopp nevét, amiről aztán kiderült, hogy csak kacsa. (Ebben azért nem vagyunk annyira biztosak.) Péntek hajnalra aztán a tősgyökeres madridi, a Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját, egy évvel korábban a Valenciával UEFA-kupát nyerő Rafa Benítez lépett elő legvalószínűbb jelöltté.

Az AS értesülései szerint jövő héten kezdi meg Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke a tárgyalásokat az 55 éves szakemberrel, a Napoli jelenlegi edzőjével. (Beníteznek még egy évre szól a nápolyi szerződése.)

Eközben a Marca közvélemény-kutatást készített, és ezen toronymagasan Jürgen Kloppot tették meg favoritjuknak a Madrid-szurkolók.

Ugyanakkor Milánóból olyan hírek érkeznek – hála a La Gazzetta dello Sportnak –, hogy Silvio Berlusconi, a Milan főrészvényese a következő üzenetet küldte Ancelottinak: „Carletto, gyere haza!” Milánó valóban az otthona a háromszoros BL-győztes edzőnek, hiszen 2001 és 2009 között kétszer is BL-diadalra vezette a piros-feketéket, és legendásan jó a viszonya az exminiszterelnökkel. (Aki éppen el akarja adni részvényeit a kínai államnak )

A La Stampa szerint már csütörtök óta Madridban tartózkodik Ancelotti ügynöke, Ernesto Bronzetti, hogy megtárgyalja Pérezzel védence távozásának anyagi konzekvenciáit, magyarul a végkielégítést. (Ugyanis még egy évre szól a szerződés.)