A spanyolok beperelik a FIFA-t a 48 csapatos vb miatt

Nem egyeztettek velük, és ezt nem hagyják annyiban. A legnagyobb klubok edzői is fortyognak.

G.B.
2017. 01. 10. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol szövetség egyik vezető tisztségviselője a Sky Sportnak kedden megerősítette, hogy bíróság elé viszik a FIFA keddi döntését, amellyel 32-ről 48-ra emelték a csapatok számát a 2026-os világbajnokságon. Az illető hangsúlyozta, minden követ megmozgatnak, hogy a határozatot visszavonja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség. „Nem vagyunk boldogok, vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel visszavonható a mostani döntés. A játékosok terheit növeli a FIFA, de ezt senki nem egyeztette velünk” – hangsúlyozta a szövetségi munkatárs.

Gianni Infantinóval, a FIFA elnökével egyébként nemcsak a spanyol szövetség vezetői, de a hírek szerint a többi topliga (német, olasz, angol) prominensei is közölték korábban, hogy elvárják, üljön le velük átbeszélni a vb-létszám emelését illető problémákat. A spanyolok most elmondták, ilyen megbeszélés nem történt.

A FIFA-döntést követően Karl-Heinz Rummenigge, az ECA (európai labdarúgóklubok szervezete) egyik vezetője elmondta, a játékosok, különösen a válogatott labdarúgók elfogadhatatlanul sok mérkőzést játszanak, így ők visszautasítják a kezdeményezést. A német szövetség feje, Reinhard Grindel, Joachim Löw német kapitány, Carlo Ancelotti, a Bayern München és Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője is azon a véleményen van, hogy üzleti döntés született, amely nem veszi figyelembe az amúgy is túlterhelt játékosok érdekeit, sem azt, hogy a határozat felhígítja a vb mezőnyét.

A 48 csapatos vb részleteiről itt írtunk bővebben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.