Börtön helyett pénzbüntetést kaphat az adócsaló Messi

Az illetékes ügyész szerint a kiróható legmagasabb összeget kell megfizetnie az argentin klasszisnak.

MTI
2017. 06. 23. 12:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jogász pénteken beszélt erről, hangsúlyozva, hogy mindezt csak abban az esetben fogadja el, ha a törvények által előírt legmagasabb összeget szabják ki az argentin futballsztárra.

Az FC Barcelona játékosát tavaly ítélték el, miután bebizonyosodott, hogy a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le, a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió (1,26 milliárd forint) eurót nem fizetett be. A bíróság 21 hónapos börtönbüntetést és kétmillió (616 millió forint) eurós bírságot szabott ki.

Ezzel együtt Messinek vélhetőleg nem kellene börtönbe vonulnia akkor sem, ha nem váltják át a 21 hónapot pénzbírságra, mivel Spanyolországban az első bűncselekmény esetében a két évnél rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik.

A Reuters úgy számol, hogy a kétmillió eurón túl várhatóan további 255 500 eurót kell majd fizetnie büntetésként a 30. születésnapját szombaton ünneplő labdarúgónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.