Hogyan kaphatott öt perc alatt három gólt a Vasas?

„Illik megnyerni egy olyan meccset, amelyen a 87. percben 3-1-re vezetsz.”

Radványi Benedek
2017. 06. 30. 7:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz ránézni a csütörtök esti Beitar Jerusalem–Vasas Európa-liga selejtező jegyzőkönyvére. „Gólszerzők: Paulino (19.), Benajun (88.), Vered (91.), Sabo (93.), illetve Pavlov (36., 43.), Kulcsár (53.).” Tehát a 87. percben még 3-1-re vezetett Izraelben a magyar bronzérmes, aztán viszont kapott hármat, s egygólos hátrányból várhatja a hazai visszavágót.

Az összefoglaló videó sem szebb látvány, borzasztó tétlenséget figyelhetünk meg a Vasas játékosai részéről a 88. perctől esett három találatnál. Csak egy kis agresszivitás, s a háromból kettő gól legalább elkerülhető lett volna. Ám úgy tűnik, ők ekkor fejben már az öltözőben jártak.

Hogy mit mondhatott ezek után Michael Oenning, a német vezetőedző? „Hátrányból fordítottunk, sok helyzetünk volt és a végén visszahoztuk a Beitart a mérkőzésbe. A második Beitar-gól után elvesztettük koncentrációnkat.”

Szerinte a meleg is okolható: „Sajnálatos a kialakult eredmény, amiben talán

közrejátszott a magas hőmérséklet, a rutintalanságunk, de ez magyarázkodásnak tűnne.

Számomra ez egy fejlődési kérdés is, hogy gyorsan tudunk-e ebből tanulni, vagy sem. Jelenleg csalódottak vagyunk, de most megtapasztaltuk, hogy milyen egy nemzetközi mérkőzés.”

És hogy a túloldalon mi számíthatott? „Benayoun beállítása sokat számított ellenfelünknél, a gólja, a mélységi passzai döntőek voltak. Ennek ellenére

illik megnyerni egy olyan meccset, amelyen a 87. percben 3-1-re vezetsz.”

Michael Oenning szerint nem omlott össze a világ, s korábban, amikor vereséget szenvedtek, jól tudtak visszatérni a pozitív irányba. Bár ekkora blamát még bizonyára ő sem látott, más kérdés, hogy az egygólos hátrány így is simán ledolgozható. A visszavágót július 6-án, csütörtökön 20.30-tól rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

A Vasas sérült középpályása, Berecz Zsombor is bizakodó, a Nemzeti Sportnak így nyilatkozott:

„Nagyon rossz volt megélni, ahogy az ellenfél visszakapaszkodott, és sorra lőtte a gólokat.

Sajnálom, hogy így alakult a meccs, ugyanakkor egygólos hátrányból tovább lehet jutni. A visszavágón a lelátón szorítok majd a társaknak, bízom benne, hogy sikerül nyernünk.” 

Az Európa-liga első selejtezőkörében érdekelt két másik csapat, a Ferencváros és a Videoton egyaránt 2-0-ra nyert.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.