Kubatov újabb 10 milliárdot kapott az államtól a Fradivárosra

Igaz, a végleges tervekről és a fenntartási költségekről még mindig nem sokat tudni.

MN
2017. 06. 07. 11:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium június 7-i dátummal kiadott támogatási szerződései között található egy érdekesség, miszerint a magyar állam jövő év február 2-i teljesítési határidővel nettó 10 milliárd forintot ad a Népligeti sporttelep fejlesztéséhez kapcsolódó feladatokra.

Ezzel a Kubatov Gábor irányította klub újabb tőkéhez jut, amely nagy segítség, hogy megvalósuljon a Fradi-vezér 2016 utolsó napján bejelentett álma, a Fradiváros. Ez Kubatov elmondása szerint egy 80 ezer négyzetméteres csarnokrendszer, amely több sportágnak (kézilabda, jégkorong, úszás, ökölvívás, birkózás, atlétika) ad majd otthont.

De felhúznak még egy négycsillagos szállodát, egy fiatal fradistáknak fenntartott kollégiumot, illetve egy sportorvosi központot is. Továbbá kialakítanak egy nyitott vízilabda- és egy, a klubnál sportoló gyermekek szülei által is elérhető szabadtéri medencét is. Kubatov azt is hangsúlyozta, az Építők vívószakosztálya csatlakozik majd a Ferencvároshoz, az atlétika pedig külön központot kap.

A fejlesztéssel az elnök célja egyértelmű: a Fradi legyen Európa legmodernebb sportegyesülete.

Tavaly december végén a Magyar Közlönyben már megjelent egy sportcélú fejlesztési beruházásokra vonatkozó kormányhatározat, amelynek a legnagyobb tétele éppen a Népliget rekonstrukciójára jut – ahogy most, úgy akkor is tízmilliárd forintot adtak a Ferencvárosi Torna Clubnak.

A 2016 telén odaítélt tízmilliárd egyébként 7,5-del több, mint amennyi korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2017. évi költségvetésében szerepelt.

Igaz, a Fradiváros végleges terveiről és annak fenntartási költségeiről még mindig nem sokat tudni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.