Lejárt Stieber ideje a Kaiserslauternnél

A labdarúgó az Andorra elleni bukást követően sérülten jelentkezett klubjánál, rá sem hederítenek.

2017. 06. 23. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Német lapértesülések szerint a 21-szeres magyar válogatott középpályás, Stieber Zoltán egy év után távozhat a német második ligában szereplő Kaiserslauterntől. A Der Betze Brennt a Kaiserslautern nyári felkészülésének kezdetén arról ír, nincs ott az edzőtábor nyitányán Stieber, „igazoltan” van távol, ugyanis csapatot válthat.

Stieber egy éve érkezett a klubhoz, ám, mint több német lapban is megjegyzik, „nem felelt meg maradéktalanul a magas elvárásoknak”.

A labdarúgó, akinek találatával két vállra fektette a magyar válogatott Ausztriát a tavalyi Európa-bajnokság első csoportmeccsén, 20 mérkőzésen kétszer volt eredményes jelenlegi klubjában. 2009 óta légióskodik Németországban, a Kaiserslautern a hetedik csapata.

A Nemzeti Sport megszólaltatta az Andorrában 0-0-s állásnál lecserélt, jelenleg Sárváron pihenő játékost, akinek egy köre még biztosan van a németeknél, július elején: – Az Andorrában elszenvedett sérülésem után kerestem a Kaiserslautern fizioterapeutáját és orvosi stábját, mondtam nekik, mi bajom. Válaszoltak is, de azóta nem kerestek. Kiszolgáltatva érzem magam – nyilatkozott a még két évig élő szerződéssel a németekhez tartozó futballista.

A magyar labdarúgók hazaáramlásáról szólva elmondta, ennek az is oka lehet, az elvárásoknak való nem megfelelésen kívül, hogy egyes magyar csapatok már meg tudják adni például a német másodosztályban kereshető bért. Stieber azt sem zárta ki, hogy országot vált, akár maga is hazajöhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.