Maradona keményen bírálta az argentin kapitányt

Az egykori klasszis szerint Sampaoli semmivel nem tud többet, mint megbukott elődje, Bauza.

MTI
2017. 06. 20. 8:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sampaoli semmivel nem tud többet Bauzánál” – nyilatkozta Maradona az argentin TyC csatornának hétfőn. Az 1986-ban világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya szerint, ha Sampaoli a chilei válogatott szövetségi kapitányaként nem győzte volna le Argentínát a 2015-ös Copa América döntőjében, még a „saját családja sem tudna” arról, hogy ki ő.

Maradona a szakmai aggályai között megemlítette, hogy Sergio Agüero nem került be a legutóbbi argentin keretbe.

„Őrültség kihagyni Kunt” – utalt az egykori világklasszis a Manchester City támadójára, aki nem mellékesen a veje. „Kun képes nagyobb sebességet adni a csapatnak, vibrálást hoz a játékba”.

A vb-selejtezőben csak szenvedő dél-amerikaiak – akik négy fordulóval a zárás előtt nem állnak garantált vb-részvételt érő helyen – két felkészülési mérkőzést játszottak júniusban, már Sampaolival a kispadon: Brazíliát 1-0-ra, Szingapúrt 6-0-ra győzték le.

Maradona elárulta: személyes oka is van haragudni az új argentin szövetségi kapitányra.

„Sampaoli becsapott engem” – mondta csalódottan az egyesült arab emírségekbeli al-Fudzsaira 56 éves szakvezetője, aki 25 évvel ezelőtt, pályafutása végéhez közeledve egy szezont a Sevillánál töltött. A spanyol klubcsapat kispadját Sampaoli egy év után az argentin válogatott miatt hagyta el május végén.

„Azt mondta nekem, hogy Sevillában rendeznek nekem egy búcsúztatást, de aztán jött a válogatott, és soha többet nem keresett” – mondta Maradona.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.