Megmentette a Kolozsvárt Miriuta, kirúgták

A CFR egy mágnásnak köszönhetően kibújik a csődeljárás alól, a pénzzel együtt azonban új – román – edzőnek is jönnie kell.

2017. 06. 07. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig egy évvel azután, hogy egy évvel meghosszabbították lejáró szerződését, kirúgták Kolozsvárról Miriuta Lászlót, a helyi CFR futballcsapat vezetőedzőjét. Szabadságáról a román klubelnök azzal hívta haza, hogy az új szponzorok miatt kell, hogy rendelkezésre álljon. A helyzet úgy fest, hogy egy új befektető valóban érkezett a csapathoz, letette a csődeljárás megszüntetéséhez szükséges 5-6 millió eurót, és azonnal kitették Miriuta szűrét, Dzsudzsák Balázs korábbi edzője, Dan Petrescu váltja őt, aki a 4. helyig kormányozta a korábban legjobbjait vesztett CFR együttesét.

– Bukaresti barátaim már néhány hete figyelmeztettek, hogy nagy változások jönnek, de én nem hittem el, szabadságra sem így indultam – fogalmazott a Digisport tévének szerda reggel Miriuta László, akit tisztességesen kifizettek a szerződésbontás után, legalábbis a papírt aláírták erről.

A játékosként itthon több klubnál is megfordult tréner egyébként abban a tudatban hosszabbított nemrég Kolozsváron, hogy Kínába is hívták egy egymillió eurós szerződésajánlattal, s ki tudja, mi lesz ezek után, de nem akarta cserben hagyni a play-offba vezetett Kolozsvárt.

Most pár napot pihen, aztán Budapestre jön a családjához.

Korábbi céljai közül egyet tehát ki is pipált, a Kolozsvár, a Győr, az FTC és a magyar válogatott vezetéséről álmodozott, a Szamos partjáról ráadásul nyugat felé veszi az irányt.

– A tervek nem változtak. A Győrrel történt, ami történt, a Ferencvárosnak biztos edzője van, és vannak azért más csapatok is – értékelte az álmok és a valóság viszonyát a kopasz edző. – Persze, szövetségi kapitány is szeretnék lenni később, de még túl fiatal vagyok hozzá. Szeretek dolgozni nap mint nap – tette hozzá.

A mínusz 6 pontról indult kolozsvári csapat Miriuta vezetésével Európa-ligás helyre ért, de nem indulhat el a sorozatban a korábbi csődeljárás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.