Rekordösszeget fizetett új szélsőjéért a Liverpool

Mohamed Salah 2022-ig szóló szerződést írt alá az angol klubnál.

MTI
2017. 06. 23. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25 éves szélső az AS Romát hagyta el, és 2022-ig szóló szerződést írt alá az angol klubnál, amely 37 millió fontot (13 milliárd forintot) fizet érte. Ezzel ő lett a Vörösök történetének legdrágább futballistája, az eddigi rekorder Andy Carroll volt, akiért 35 milliót fizettek 2011-ben a Newcastle Unitednak.

„Megvan benne a tapasztalat és az akaraterő, éhes és büszke, mindig fejlődni akar” – dicsérte a válogatott játékost Jürgen Klopp vezetőedző.

Salah a 2014/2015-ös szezonban már szerepelt a Premier League-ben, de a Chelsea-ben nem tudott alapemberré válni. A londoniak ezért előbb az olasz Fiorentinának, majd az AS Romának adták kölcsön. Utóbbi tavaly megvásárolta Salaht, aki 15 góllal zárta az elmúlt idényt a Serie A-ban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.