Címervita: perrel fenyeget az UTE

„A jogi helyzet rendezett” – szögezte le az Újpesti Torna Egylet.

MN
2017. 07. 10. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UTE egyben jelzi, hogy ellenkező esetben „jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

A lila-fehér klub emlékeztet rá, hogy az UTE 18 éve nem üzemeltetője a felnőtt labdarúgócsapatnak, de „kisebbségi tulajdonosként mindig az újpesti felnőtt labdarúgás működését tartotta szem előtt, nemcsak hangzatos szólamokban, hanem konkrét cselekedetekben”.

„A címerhasználattal kapcsolatban a jogi helyzet rendezett, használata a felnőtt labdarúgócsapat számára ingyenes, a hasznosításról a felek egybehangzó akaratának megfelelően 2025-ig szerződés rendelkezik. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hasznosításból az UTE-nak az elmúlt öt évben (a Duchatelet-éra alatt) 0 Ft bevétele származott. Mindezek után értetlenül állunk a belga tulajdonos jogszerűtlen címerhasználat-megváltoztatásával kapcsolatban, amely egy álságos, senki által nem ellenőrizhető szavazásra épül” – áll a közleményben, amely részletezi, hogy az UTE az elmúlt években milyen segítséget nyújtott a labdarúgócsapatnak.

Az UTE elnöksége – a szurkolók tiltakozása nyomán – egyhangúlag döntött arról, hogy vétójogával élve nem járul hozzá a címerváltoztatáshoz, mert az az újpesti labdarúgás tradícióját sérti – írja az MTI.

Az Újpest FC múlt hétfőn mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

Szombaton délutánra tüntetést szerveztek az Újpest FC szurkolói. Begyújtottak néhány füstbombát is, a tömeg pedig Roderick Duchatelet klubvezetőt szidta.

A Magyar Nemzet korábbi értesülése szerint Roderick Duchatelet saját elhatározásból döntött úgy, hogy megváltoztatja a labdarúgócsapat címerét. Ennek oka valószínűleg az, hogy anyagilag is függetlenedni szeretne az anyaegyesülettől, az UTE-tól: a saját címerrel ellátott termékek után már csak az ő cégéhez folyna be pénz, senkivel nem kellene osztozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.