Csak most jön a valódi erőpróba a Videotonnak

A székesfehérvári együttes a Bordeaux-t kapta az Európa-liga 3. selejtezőkörében. A továbbjutás bravúr lenne.

Havasi Zsolt
2017. 07. 27. 9:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint harminc évvel ezelőtt a Videoton az Európa-liga elődjében, az UEFA-kupában egészen a döntőig menetelt Burcsa Győzővel, Disztl Péterrel és a klub, illetve a magyar edzőtársadalom meghatározó személyiségével, Kovács Ferenccel. Mindez 2017-ben irreális elvárás, már az is a bravúr lenne, ha a Marko Nikolic irányította együttes túljutna a Bordeaux-n – pedig az 1984–85-ös sorozatban a szintén francia PSG-t oda-vissza verte a Vidi.

A valós helyzetet felmérve beszélt a csapat vezetőedzője a soron következő párharcról. Nikolic a Nomme Kalju elleni 1-1-es döntetlenre utalva elmondta, hisz abban, hogy csapata meglepetést okozhat egy nagy csapat ellen. Jelezte továbbá, hogy nemcsak a klubért, de a magyar labdarúgás becsületéért is játszanak majd.

„Franciaországban nem mi leszünk az esélyesek, de mindig azért lépünk pályára, hogy nyerjünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha a saját játékunkat tudjuk játszani, és koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel sem lehetnénk elégedetlenek. Karrierem során már számos nemzetközi mérkőzésen játszottam klubcsapataimmal és a válogatottban is, a bordeaux-i összecsapás minden bizonnyal a három legfontosabb között lesz” – ezek már Anel Hadzicnak, a Videoton középpályásának a Vidi.hun olvasható szavai.

S hogy mennyi esélyt ad a magyar csapatnak a Franciaországban, Dijonban futballozó válogatott védő, Lang Ádám? Nos, a játékos a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában a Bordeaux-t tartja esélyesebbnek, de azt mondta, abban bízhat a Videoton, hogy ellenfele félvállról veszi majd a találkozót. Hozzátette, a lehető legkevesebb területet szabad csak adni a támadóiknak.

A bordeaux-i Matmut Atlantique stadion ugyanakkor jó emlék a magyar szurkolóknak. A 2016-os Európa-bajnokságon ebben a létesítményben verte a válogatott Ausztriát 2-0-ra a csoport nyitómérkőzésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.