Háromgólos előnnyel várja a felcsúti visszavágót a Videoton

A székesfehérváriak az első perctől kezdve fölényben játszottak.

MN
2017. 07. 13. 19:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Videoton FC 3-0-ra nyert csütörtökön az észt Nomme Kalju vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. A székesfehérváriak Pátkai Máté révén már a nyolcadik percben előnyt szereztek, a második félidőben pedig a szerb Marko Scepovic két értékesített büntetőjével tulajdonképpen eldöntötték a párharcot – írja az MTI.

A beszámoló szerint a Videoton az első perctől kezdve fölényben futballozott és veszélyesebben játszott, ez pedig hamar góllá érett Pátkai lövésének köszönhetően. A vezetés megszerzése után is a székesfehérváriak irányítottak, egy ízben Juhász fejesénél csak a keresztléc mentette meg az észteket az újabb kapott góltól. Az első félidő vége előtt a portugál bíró megsérült, amikor összefutott egy hazai játékossal, így a negyedik játékvezető vette át szerepét.

A folytatás nagyszerűen indult magyar szempontból, mert már az első percben büntetőhöz jutott a bajnoki ezüstérmes, Scepovic pedig értékesítette a tizenegyest. A játék képe később sem változott, a Nomme Kalju nem tudott újítani, semmiféle veszélyt nem jelentett a Videoton kapujára. A piros-kékek pedig egy újabb büntetővel minden bizonnyal végérvényesen eldöntötték a továbbjutás kérdését.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Felcsúton.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Nomme Kalju (észt)–Videoton FC 0-3 (0-1)

Tallinn, v.: Joao Capela (portugál; Luis Miguel Branco Godinho, 35.)

gólszerzők: Pátkai (8.), Scepovic (46., 74., mindkettőt 11-esből)

sárga lap: Teles (74.), illetve Pátkai (80.), Hadzic (87.)

Nomme Kalju:

Teles – Mööl, Tjapkin, Uggé, Sidorenkov – Mbu Alidor, Dmitrijev – Subbotin, Valikajev, Kirss (Santos, 69.) – Liliu (Neemelo, 60.)

Videoton FC:

Kovácsik – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Nego, Hadzic, Pátkai, Suljic (Maric, 82.) – Lazovic (Barczi, 78.), Scepovic (Géresi, 75.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.