Hivatalos: Donnarumma mégis hosszabbított

A 18 éves csodakapus 2021-ig hosszabbította meg a szerződését az AC Milannal.

MTI
2017. 07. 11. 20:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi hírekkel ellentétben Gianluigi Donnarumma meghosszabbította szerződését az AC Milan labdarúgócsapatánál. A klub kedden honlapján közölte, hogy a 18 éves játékos új, 2021-ig szóló szerződését írt alá. Olasz sajtóértesülések szerint a fiatal kapus hatmillió eurót (1,85 milliárd forint) keres majd évente, kivásárlási ára pedig 70 millió euró.

Donnarumma régi szerződése jövő nyáron járt volna le, ebben az esetben a milánói egyesület a téli átigazolási időszakig kérhetett volna pénzt a kapusért, aki után élénk az érdeklődés a piacon.

Júniusban Donnarumma még nem akart hosszabbítani. Emiatt az U21-es Európa-bajnokságon játékpénzzel dobálták meg és „Dollárummának” csúfolták a kapust, akit anyagiassága miatt azóta is kritizáltak a szurkolók.

A tinédzser 2015 októberében mutatkozott be a milánóiaknál, és olyan remek teljesítményt nyújtott, hogy azóta is ő véd. A felnőttek között már négy alkalommal lépett pályára a válogatottban, ahol Gianluigi Buffon utódjaként tekintenek rá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.