Kikapott a Honvéd Izraelben

A Hapoel Beer-Seva már az első félidőben vezetést szerzett.

MTI
2017. 07. 12. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli csapat már az első félidőben vezetést szerzett, a második elején pedig megduplázta előnyét, de a kispestiek olasz légiósa, Davide Lanzafame a 63. percben szép fejessel szépített.

Az előző szezonban az Európa-ligában a legjobb 32 közé jutott hazaiaknál a magyar válogatott Korhut Mihály végigjátszotta a találkozót.

A visszavágót egy hét múlva zárt kapuk mögött a Bozsik Stadionban rendezik.

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra. Noha az izraelieknél volt többet a labda, ez helyzetekben nem nyilvánult meg, és a Honvéd sem adta fel a támadások lehetőségét, sőt a legveszélyesebb szituációt Davide Lanzafame szabadrúgása jelentette. A huszadik perctől aztán fölénybe került a Hapoel Beer-Seva, de a kispesti védők nagyszerű szereléseket mutattak be fontos pillanatokban, így Grófnak továbbra sem volt komoly dolga. Amikor a Honvéd ismét egyenrangú ellenfele lett riválisának, akkor mégis gólt kapott: egy bal oldali szabadrúgást követően Miguel Vitor fejelt védhetetlenül a kapu jobb oldalába.

A folytatás rosszul indult: a tavaly az Internazionalét kétszer is legyőző izraeliek egy gyönyörű góllal növelték előnyüket, Einbinder sarokkal talált be. A Honvéd ekkor sem roppant össze, sőt Lanzafame nagyszerű fejesével szépített. A hátralévő időben mindkét gárda vezetett ígéretes akciókat, de újabb gól nem született, így a jövő szerdai visszavágó éles küzdelmet ígér.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Hapoel Beer-Seva (izraeli) – Budapest Honvéd 2-1 (1-0)

Berseba, v.: Andreas Ekberg (svéd)

gólszerzők: Miguel Vitor (35.), Einbinder (52.), illetve Lanzafame (63.)

sárga lap: Tzedek (69.), illetve Lovric (34.), Laczkó (70.)

Hapoel Beer-Seva:

Haimov – Bitton, Miguel Vitor, Tzedek, Korhut – Radi (Ghadir, 65.), Ogu, Einbinder – Melikson (Ohana, 81.), Sahar (Barda, 71.), Nwakaeme

Budapest Honvéd:

Gróf – Ikenne-King, Lovric, Baráth, Laczkó (Bobál D., 73.) – Pölöskei (Danilo, 69.), Kamber, Gazdag – Lanzafame, Eppel, Nag

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.