Kikapott és kiesett a Honvéd a Bajnokok Ligájából

Küzdött, harcolt a kispesti együttes, de ez csak a tisztes helytállásra volt elég. A vége 2-3.

Havasi Zsolt
2017. 07. 19. 21:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Festői szépségű kispesti panelrengeteg előterében, két félmeztelen operatőr szeme láttára sétáltak ki a gyepre a Budapest Honvéd és a Hapoel Beer-Sheva játékosai a Bajnokok Ligája-selejtező második körének visszavágóján. Az UEFA szankciója miatt a zárt kapus mérkőzésre csak kétszáz izraeli szurkolót engedtek be, akik ha már elutaztak Budapestre, könnyedén túlordították a kezdésig végtelen ismétlésre beállított Honvéd-himnuszt. Ha valaki azt hiszi, a hazai ultrák csendben meghúzták magukat az egyik helyi kocsmában, téved. A hazai drukkerek görögtűzzel és hangos buzdítással jelezték: Csak a Kispest!

A Beer-Sheva forgatókönyve ugyanaz volt, mint az odavágón: hamar el akarta dönteni a mérkőzést s egyben a továbbjutást. Ennek érdekében magasan feltolta a védelmi vonalát, már a Honvéd térfelén visszatámadt, nyomást gyakorolt ellenfelére. Meg is lett ennek az eredménye: gyakorlatilag tizenöt perc alatt lezárt minden nyitott kérdést két dallamos nevű játékosának, Ugochukwu Ogu és Nwakaeme Anthony találatával.

Erik van de Meer csapata először a 37. percben lőtt kapura Eppel Márton révén, két perccel később Nagy Gergő rúgott akkora kapufát, hogy az oldalléc talán még mindig rezeg. Majd egy kis hatásszünetet követően egy bedobás után Lanzafame addig totyogott a 45. percben a tizenhatoson belül, amíg egyik izraeli odarúgott, az olasz homorított, a bíró pedig tizenegyest ítélt.

A félidőre így 2-1-es vezetéssel mentek a csapatok. A második játékrész eleje nem tartogatott annyi izgalmat, mint ahogyan az történt az első negyvenöt perc hasonló szakaszában. Néhány kapura lövést lehetett feljegyezni, egészen a 73. percig, amikor egy jobb oldali beadás szállt át a hosszú oldalra, a visszafejelt labdát Baráth Botond a kapunak háttal állva húzta a kapuba (2-2).

Próbálkozott becsülettel a Honvéd, de mivel nem volt elegendő oxigén a fejekben, így rendre rossz döntések születtek. Az izraeli Hapoel pedig büntetett a 84. percben egy újabb Nwakaeme Anthony-góllal. A vége így 2-3, összesítésben 5-3. A Honvéd kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.