Meghalt a kissrác, akinek a fél focivilág drukkolt

A hatéves Bradley Loweryé volt a hónap gólja Angliában, ritka rákbetegségben szenvedett.

Gabay Balázs
2017. 07. 10. 3:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken elhunyt Bradley Lowery, a hatéves angol kissrác, aki azzal vált híressé, hogy 2016 decemberében az övé lett a hónap gólja a Premier League-ben. A nagy Sunderland-szurkoló kölyöknek megszervezte a klub, hogy bemehessen az öltözőbe, részt vehessen a csapat bemelegítésén, és kapura lőhessen. Jermain Defoe, a Fekete Macskák sztárja – július elsején a Bournemouth-ba igazolt – szoros kapcsolatot alakított ki vele, bejárt hozzá a kórházba a haláláig.

A kis Bradley-ről 18 hónapos korában derült ki, hogy egy ritka rákbetegségben, a szimpatikus idegrendszert károsító neuroblasztómában szenved. Világszerte mintegy 700 ezer fontot gyűjtöttek össze neki a drukkerek, egy ízben még az angol válogatottal is kivonulhatott egy meccsre. A betegségével vívott csatát pénteken elvesztette, édesanyja annyit írt ki a Facebookon: „bátor fiam elköltözött az angyalokhoz”.

Jermain Defoe sajtótájékoztatóján elsírta magát, miközben Bradley-ről beszélt. Twitteren a következő szavakkal búcsúzott: „viszlát, barátom, hiányozni fogsz! Hálás vagyok az égieknek, hogy megismerhettelek, és gyönyörű pillanatokat tölthettem veled. Soha nem fogom elfelejteni az első találkozásunkat, ahogy rám néztél, az őszinte szeretet ott volt a szemedben. A rendíthetetlen bátorságod életem végéig inspirálni fog. Aludj mélyen, kisember.”

A kis Bradley-nek július 14-én lesz a temetése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.