Nem az Újpest–Vasas meccs lesz zárt kapus

Az MLSZ büntetése legkorábban az Újpest–Diósgyőr mérkőzés előtt emelkedhet jogerőre.

MN
2017. 07. 27. 4:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága egy zárt kapus bajnoki mérkőzés megrendezésére kötelezte az Újpestet, a büntetést egész biztosan nem a hétvégi, Vasas elleni találkozón léptetik életbe – írja a Népszava az MLSZ közleményére hivatkozva.

A szövetségi tájékoztatás szerint minden fegyelmi határozatnak, amely ilyen büntetést tartalmaz, jogerőre kell emelkednie ahhoz, hogy végrehajtható lehessen – ráadásul az esetleges fellebbezésnek halasztó hatálya van, ezért biztosan kijelenthető, hogy nem a Vasas elleni hazai mérkőzés lesz zárt kapus.

Tekintettel arra, hogy a határozatot csütörtökön kézbesítik, onnan számolva tizenöt nap, azaz augusztus 11-e a legkorábbi időpont a jogerőre emelkedésre, „vagyis legkorábban az augusztus 19-ei Újpest–DVTK mérkőzésen lehetséges a zárt kapu” – írta közleményében az MLSZ.

Korábban beszámoltunk arról, hogy MLSZ fegyelmi bizottsága megbüntette az újpesti klubot. A vasárnapi, 2-2-re végződött Újpest–Ferencváros rangadón a házigazda klub megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói pedig jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, több alkalommal is huhogtak az ellenfél színes bőrű játékosának labdaérintésénél, valamint szidalmazták az ellenfelet. Mindezekért hatszázezer forintos pénzbüntetést is kiróttak az Újpest FC-re. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.