Újabb NB I-es játékos igazol Spanyolországba

Hidi Patrikot a másodosztályú Oviedo szemelte ki magának.

Gabay Balázs
2017. 07. 31. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidi Patrik minden valószínűség szerint a spanyol másodosztályú Oviedo csapatához igazol. A 26 éves középpályás az az NSO információi szerint hétfőn repül orvosi vizsgálatra a klubhoz, volt csapata, a Honvéd és a spanyol egyesület ugyanis megállapodott az átigazolásról. Hidinek a szezon vége óta nem volt csapata, már nem a kispestiekkel edzett. Több élvonalbeli csapat is érdeklődött iránta, de végül külföldre szerződik.

A győri születésű játékos majdnem kétszáz meccset játszott a Budapest Honvéddal, idén bajnok lett a csapattal.

A mostani átigazolási szezonban ő a második labdarúgó, aki Spanyolországba igazol a magyar első osztályból. Az Újpest macedón futballistája, Enis Bardhi néhány napja jelentette be, hogy az első ligás Levante játékosa lett. Az utóbbi években egyébként nem özönlöttek az NB I-es labdarúgók a spanyol csapatokba, Pintér Ádám a Real Zaragozában töltött el három évet (2010–2013), Vadócz Krisztián az Osasunánál és az Alavésben futballozott összesen négy évet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.