A liga nem fogadta el a PSG pénzét a Barcából távozó Neymarért

Ha a FIFA rábólint az átigazolásra, a La Liga nem sokat tehet.

MTI
2017. 08. 03. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marca internetes kiadása szerint a Neymart képviselő ügyvédek csoportjának látogatásakor a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt tiltakoztak a liga vezetői.

„Nem ismerjük el a a PSG-től érkező pénzt” – nyilatkozott Javier Tabas ligaelnök az As című lapnak, amely úgy fogalmaz, hogy a liga blokkolja Neymar átigazolását.

Ugyanakkor ez nem jelenti automatikusan a szerződés meghiúsulását, ugyanis amennyiben a nemzetközi szövetség (FIFA) rábólint a klubváltásra, úgy a liga nem tehet semmit annak megakadályozására.

A Mundo Deportivo című spanyol napilap közelmúltbeli beszámolója szerint az FC Barcelona és a spanyol labdarúgóliga bepanaszolja a Paris Saint-Germaint az európai szövetségnél (UEFA), amiért a párizsiak nem tartják tiszteletben a pénzügyi fair play szabályait, amelyek szerint egy klub bérköltsége nem haladhatja meg a bevételei 70 százalékát. Ám az UEFA szerdán azt közölte, hogy egyelőre nem érkezett ilyen beadvány.

Neymar egyébként szerdán a Barca edzésén jelentette be távozását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.