Pintér Attila: Ő a Puskás Akadémia Maradonája

Az olasz első osztályból hazatérő, egyelőre „felépítésre” váró Sallai Rolandot istenítette trénere.

Gabay Balázs
2017. 08. 21. 6:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2016-ban az év igazolásának tűnt Sallai Roland, aki az NB I-ből kizuhanó Puskás Akadémiából került az olasz első osztályú Palermóba. A szicíliai gárda hosszas szenvedés után kiesett a Serie A-ból, a több mint húsz meccsen pályára lépő, és egy gólig jutó támadóra pedig nem tartott igényt a vezetőség.

Sallai csapat híján hazatért Felcsútra, sőt a Balmazújváros elleni mérkőzésen be is vetette Pintér Attila. A tréner, akinek majd minden nyilatkozata tartalmaz legalább egy aranyköpést, ezúttal is kitett magáért, amikor a Digi Sport híradójának nyilatkozott a visszatérő játékosról.

„Nekem azt mondták a vezetők, hogy építsem föl, hiszen későn csatlakozott hozzánk. Az is igaz, voltak kérői, de velük az egyesület nem tudott megegyezni. Én számítok rá, hiszen tehetséges játékos. Ő a Puskás Akadémia Maradonája, hiszen úgy gondolom, nagyon nagy dolog tíz-tizenegy év alatt egy olyan játékost kinevelni, aki az olasz első osztályig eljut. Nagyon nagy értéke a Puskás Akadémiának, természetes, hogy számít a csapat az ilyen játékosaira, és nem akarja elherdálni”

 – így Pintér.

A csatár felől tehát már érdeklődött több klub is, de a felcsútiak egyelőre nem akarták elengedni. Vélhetően vaskosabb összeget remélnek érte, az viszont bizonyos, hogy számára az nem lesz előrelépés, ha egy év olasz első osztályú játék után az NB I-ben kell „felépítenie” magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.