Sima győzelemmel startolt a Hertha

Sima győzelemmel rajtolt szombaton a német labdarúgó Bundesligában Dárdai Pál vezetőedző csapata, a Hertha BSC.

MTI
2017. 08. 19. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosiak házigazdaként 2-0-ra győzték le a VfB Stuttgart együttesét, mindkét gólt az egyik nyári szerzemény, az ausztrál Matthew Leckie szerezte. A Szalai Ádámmal felálló Hoffenheim hazai pályán Andrej Kramaric 84. percben szerzett találatával tartotta otthon a három pontot.

A Dortmundban január 29. óta először szerepelt Mario Götze, a 2014-es világbajnoki döntő győztes gólját szerző csatár anyagcsere-problémák miatt kényszerült hosszabb pihenőre. A támadó középpályás a 61. percig volt a pályán a Wolfsburg otthonában 3-0-ra megnyert összecsapáson.

A pénteki Bayern München–Bayer Leverkusen mérkőzésen sikeresen bemutatkozott videobíróval szombaton már gondok adódtak: a Hoffenheim–Werder Bremen, a Hamburger SV–Augsburg és a Hertha BSC–Stuttgart találkozón a szolgáltató Hawkeye technikai problémái miatt nem működött a visszajátszás. A másik két délutáni meccsen rendelkezésre állt, de a berendezés nem tudta megállapítani a leshatárt, így ilyen esetekben ugyancsak használhatatlan volt.

Bundesliga, 1. forduló:

FSV Mainz 05–Hannover 96 0-1 (0-0)

Hamburger SV–SC Augsburg 1-0 (1-0)

Hertha BSC–VfB Stuttgart 2-0 (0-0)

1899 Hoffenheim–Werder Bremen 1-0 (0-0)

VfL Wolfsburg–Borussia Dortmund 0-3 (0-2)

később:

FC Schalke 04–RB Leipzig 18.30

pénteken játszották:

Bayern München–Bayer Leverkusen 3-1 (2-0)

vasárnap játsszák:

SC Freiburg–Eintracht Frankfurt 15.30

Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln 18.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.