Agyonbonyolították a 2020-as Eb selejtezőjét

Párhuzamosan két torna zajlik majd, aztán jön még két fázis, az elsőben olyanokkal, akik már kint vannak.

2017. 09. 22. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2016 után 2020-ban is 24 csapatos lesz a labdarúgó-Európa-bajnokság, így hazánk válogatottjának is több esélye lehet arra, hogy „kijusson”. Az idézőjel azért indokolt, mert ez a kijutás lehet, hogy három budapesti csoportmérkőzést jelent az új Puskásban (a tornát tizenhárom városban rendezik egyetlen ország helyett), de a stadion még sehol, ezért is indokolt némi óvatosság – no meg azért, mert mint nemrég lapunk megírta, elveszíthetjük előző ciklusbeli kedvező pozíciónkat a sorsolás előtt.

A lebonyolítást tekintve viszont nagyobb változások elé nézünk.

Jelenlegi divíziók

A divízió: Németország, Portugália, Belgium, Spanyolország, Svájc, Franciaország, Anglia, Olaszország, Lengyelország, Horvátország, Izland, Wales.

B divízió: Oroszország, Észak-Írország, Szlovákia, Svédország, Hollandia, Ukrajna, Bosznia és Hercegovina, Ausztria, Törökország, Írország, Dánia, Magyarország.

C divízió: Szlovénia, Albánia, Montenegró, Szerbia, Skócia, Csehország, Románia, Görögország, Bulgária, Izrael, Norvégia, Ciprus, Finnország, Észtország, Azerbajdzsán.

D divízió: Litvánia, Fehéroroszország, Grúzia, Örményország, Macedónia, Feröer, Luxemburg, Lettország, Moldova, Kazahsztán, Liechtenstein, Andorra, Málta, Koszovó, San Marino, Gibraltár.

Hazánk esélye, ha ott lesz az Eb-selejtezők első két helyének egyikén, a Nemzetek Ligáján keresztül kijutni igen gyötrelmesnek ígérkezhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.