Áttörés: itt a topligák első női játékvezetője – Dárdai nagyon megdicsérte

A Hertha BSC – Werder Bremen mérkőzést vezette, mindenki legnagyobb örömére.

Gabay Balázs
2017. 09. 11. 6:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áttörés a labdarúgásban: a topligák közül elsőként a német bajnokságban fújt női játékvezető egy mérkőzésen. A 38 éves Bibiana Steinhaus komoly hiba nélkül dolgozott a Hertha BSC – Werder Bremen meccsen, mely 1-1-re végződött.

„Komolyan mondom, nagyon megkönnyebbültem a lefújást követően, de azért élveztem az egészet – nyilatkozta a spori a német Kickernek. – Nekünk az a fontos, hogy ne mi legyünk a találkozót követően a középpontban. Ez sikerült, szóval elégedettek vagyunk.”

Reinhard Grindel, a német szövetség elnöke is elégedett volt, mint mondta, nagy nyomás alatt állt Steinhaus. A játékvezető egyébként Howard Webb élettársa: a brit bírót többször is megválasztották a világ legjobbjának, Bajnokok Ligája-döntőt is vezetett 2010-ben.

„Nagy tisztelet jár neki, rengeteget futott, pedig fizikailag elég megterhelő volt a mérkőzés. Nagyon elégedett voltam vele” – mondta a lefújás után Dárdai Pál, a Hertha edzője.

Iker Casillas, a Real legendás kapusa Twitteren azt üzente a bírónak: „Sok szerencsét Bibiana Steinhausnak, és a hölgyeknek, akik utána jönnek!”

Steinhausnak az elmúlt tíz évben több mint nyolcvan 2. Bundesliga-meccse volt, hatszor választották az év partjelzőjének. 2009 óta a nemzetközi porondon is dolgozott.

Magyarország legjobb női játékvezetője Kulcsár Katalin, aki fújt már női Európa-bajnokságon, és női Bajnokok Ligája-döntőt is vezetett. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.