Bernd Storck: Jó úton van a válogatott

A német szakember úgy érzi, a szurkolók azonosulni tudnak a csapattal, szívesen járnak a mérkőzésekre.

MN
2017. 09. 05. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 4-én volt két éve, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bernd Storck debütált a nemzeti tizenegy kispadján. A kapitány az M4 Sport Sport7fő című műsorában foglalta össze tapasztalatait. „Szeretném megköszönni a bizalmat, amelyet akkor kaptam, nagy felelősség egy ilyen nagy futballhagyományú országban dolgozni. Különleges edzői feladat ez nekem” – kezdte a német szakember.

Arra a kérdésre, hogy mit jelent a két év az életében, elmondta, az eddigi sikerekért megdolgoztak, továbbá a szakmai stábbal jó úton haladnak, s ezt örömmel látja.

„Ha az utóbbi két találkozót tekintjük, megint jó úton járunk, előtte nem, de ilyen a foci: a mélypontokat felívelés követi” – mondta Storck. Kiemelte, a szurkolói támogatás fontos jel, ezért pedig megdolgoztak, úgy érzi, a szurkolók azonosulni tudnak a csapattal, szívesen járnak a mérkőzésekre.

Persze szóba került az utóbbi két találkozó. „A lettek ellen normális mértékű izgalom volt a csapatban, tudtuk, hogy nyernünk kell, és mi vagyunk az esélyesek. Szerettünk volna a védekező rivális ellen helyzeteket kialakítani és gólt szerezni. Ezt sikerült megvalósítanunk, már az első percekben jó támadásokat vezettünk, és a hatodik percben előnybe is kerültünk; a támadószellem végig ott volt a játékunkban” – fejtette ki gondolatait a szövetségi kapitány.

Elismerte ugyanakkor, hogy szerencse is kellett a 3-1-es sikerhez, mert Gulácsi Péternek bravúrokat kellett bemutatnia a második félidő elején. Hozzátette, bár pontrúgások után születtek a magyar gólok, mégsem „a semmiből jöttek”, hiszen a játékukkal kényszerítették ki azokat.

A Portugália elleni meccsről elmondta, csempésztek egy kis rafinériát a dologba azzal, hogy a 4-4-2-es felállást választották. „Kicsit kivártunk arra, hogy kontrából vezethessünk támadásokat, ki akartuk használni a két jól fejelő csatárunk képességeit. Ez úgy-ahogy működött is, de a 30. percben hátrányba kerültünk, ez pedig alapjaiban megváltoztatta a mérkőzést. Tíz emberrel nem lehetett ugyanis ugyanazt játszani a portugál csapat ellen” – emelte ki.

Októberben még két alkalommal lép pályára a nemzeti tizenegy – október 7-én Svájcban, majd három nappal később hazai pályán a Feröer szigetek ellen – Storck elmondása alapján a válogatott folytatja azt, amit most játszott.

„Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály és Fiola Attila eltiltás miatt nem léphet pályára Svájc ellen, de így is ugyanazt a bátor játékot várom a csapattól, mint amilyet az Európa-bajnok ellen mutatott. A feröeriek ellen pedig győzelemmel szeretnénk bebiztosítani a harmadik helyet” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.