Botokkal, láncokkal támadtak a román ultrák a magyar szurkolókra

Egy amatőr focitornán tört ki a balhé. Kisgyermekek szeme előtt ütötték-vágták a magyar drukkereket.

MN
2017. 09. 12. 19:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botokkal, láncokkal, boxerekkel rontottak rá a Kolozsvári U ultrái a Kolozsvári CFR 1907 magyar szurkolóira egy hétvégi sportrendezvényen. A véres jelenetek mintegy húsz kisgyerek szeme előtt zajlottak le – írja a Maszol.

A lapnak egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy ilyen iszonyatos etnikai gyűlölettel még soha nem szembesült. Mint mondta, egy bérelt sportpályán szervezték meg idén nyolcadik alkalommal a KVSC Kolozs Kupa elnevezésű amatőr labdarúgótornát, erdélyi, magyarországi és szlovákiai csapatok részvételével szombaton, a Fellegváron. A családi hangulatú eseményre a házigazdák a hagyománynak megfelelően elvitték a családtagjaikat is.

(Az alábbi videón az látható, amint a KVSC-sek kitessékelik az U-sokat a telepről, verekedés itt még nem volt.)

A nyilatkozó szerint a sportpálya kerítésénél váratlanul a CFR ősi riválisa, a Kolozsvári U ultráinak mintegy harmincfős csapata jelent meg, akik magyar- és CFR-ellenes jelszavakat skandáltak, majd behatoltak a sporttelepre. A KVSC-sek egy csoportja fogadta, és megpróbálta kitessékelni az U-s huligánokat. Elsőre úgy tűnt, hogy elhagyják a helyszínt az U ultrái, ám nem sokkal később visszatértek, de akkor már előkerültek az addig a derekuk köré tekert láncok, a boxerek és a kapunál elrejtett botok. A szemtanú szerint lánccal ütötték-vágták az ott lévőket, és megrugdosták őket. Végül sikerült az ultrákat elzavarni, de a férfi szerint az ügy azért problémás, mert kisgyermekek szeme előtt történt.

Később a díjátadón ismét feltűntek az ultrák, akik a közeli erdőbe csalogatták a szurkolókat, hogy ott mérjék össze az erejüket. A „KVSC 1907” szurkolói csoport feljelentést tesz a rendőrségen.

A kolozsvári CNC televíziónak nyilatkozva a Kolozsvári U menedzsere, Ioan Ovidiu Sabău elítélte a csapata szurkolóinak magatartását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.