Elfogyott a szufla: nem jutottunk ki a futsal-Eb-re

Hiába várta előnyről a magyar csapat a meccset, a mérkőzés végén már csak szépíteni tudtak a srácok.

MN
2017. 09. 26. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar futsalválogatott kedden 6-4-es vereséget szenvedett Lengyelországban az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján, így nem jutott ki a kontinensviadalra – írja az MTI.

A beszámoló szerint Sito Rivera szövetségi kapitány együttese 2-1-es előnyről várta a koszalini második felvonást, amelyen kifejezetten rosszul kezdett, ugyanis a hatodik percben 11 másodperc alatt két gólt kapott. Ennek ellenére a szünetig sikerült egyenlítenie.

A folytatásban sokáig nem született gól, de ahogy múlt az idő, egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a hazaiak, akiknek ekkor legalább két gólra volt szükségük, hogy megnyerjék a párharcot. A lengyelek ezt a 32. percre el is érték, sőt egy magyar kiállításból származó emberelőnyös helyzetet kihasználva növelték előnyüket, majd ezt még egy találattal megfejelték. A hajrában már csak szépítésre futotta a magyarok erejéből.

A magyarok 2005, 2010 és 2016 után negyedszer szerepelhettek volna az Eb-n, a lengyelek pedig 2001 után másodszor jutottak ki.

A csoportsorsolást pénteken déltől tartják Ljubljanában.

Futsal-Eb-pótselejtező, visszavágó:

Lengyelország–Magyarország 6-4 (2-2)

gólszerzők: Franz (6., 6.), Wojciechowski (27.), Kubik (32., 34.), Solecki (36.), illetve Horváth (8.), Dróth (14., 40.), Hosszú (36.)

Az Eb-re jutott: Lengyelország, 7-6-os összesítéssel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.