Erődemonstrációt tartott a PSG, Neymar tündökölt

A forduló slágermeccsét a nyáron euró-százmilliókból összevásárolt párizsiak nyerték.

Énekes András Előd
2017. 09. 27. 18:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája második játéknapja jó néhány izgalmas párosítást hozott, de egyértelműen a Bayern München párizsi vendégjátékára volt a leginkább kíváncsi a futballvilág. A nyáron világrekordot jelentő 222 millióért szerződtetett Neymarral felálló PSG veretlenül vezeti a francia bajnokságot, a tavaly német bajnokságot nyerő Bayern viszont döcögősen kezdte az új szezont.

A két csapat közti formakülönbség már egészen hamar, a 2. percben kiütközött. Rögtön a kezdő sípszó után Neymar vezette végig a labdát a bal oldalon, s miután az egész védelem figyelmét magára vonta, átpasszolta a jobb oldalon érkező Dani Alvesnek, aki közelről nem hibázta el a ziccert (1-0). A párizsiak az első támadással megalapozták a meccs képét; innentől a Bayern birtokolta többet a labdát, a PSG viszont gyilkos kontrákra rendezkedett be, kihasználva Neymar és Mbappé gyorsaságát. Több kapura lövése volt a Münchennek, ám a kísérletek vagy harmatgyengék voltak, vagy a hazaiak hibátlan teljesítményt nyújtó kapusa, Aréola védett bravúrral. A 31. percben aztán jött egy újabb villámgyors kontra a párizsi támadótriótól, amelynek végén Mbappé visszagurítását Cavani varrta be kapásból a labdát a Neuert helyettesítő Ulreich kapujába (2-0).

A fordulás után hiába cserélte be Robbent is Ancelotti, a bajorok támadójátéka nem tudott felpörögni, a PSG kontratámadásai viszont továbbra is életveszélyesek voltak. A Bayern meddő mezőnyfölénye mellett a túloldalon Mbappé ziccerben is passzolt inkább Neymarnak, aki egészen közelről mellédurrantott. Körülbelül négy perccel később megint a brazil került tökéletes lövőhelyzetbe, de ugyanúgy a bal kapufa mellé célzott. A 63. percben végül meghozta a meccset eldöntő harmadik gólt a két nyári szerzemény „összjátéka”. Mbappé fantasztikus csellel verte át Alabát, majd középre lőtt labdáját Neymar kotorta be a hálóba (3-0).

A játéknap másik nagy érdeklődéssel várt találkozóján az Atlético Madrid fogadta az első fordulóban 6-0-val nyitó Chelsea-t. Griezmann és Morata találataival az utolsó percig döntetlenre állt a találkozó, majd jött az épp Moratát váltó belga Batshuayi, és a 94. percben eldöntötte a rangadót. A Basel meglepetésre simán, 5-0-ra verte a Benficát, míg a „nagyok” begyűjtötték a kötelező győzelmet. A Manchester United, a Juventus és a Barcelona is megszerezte a három pontot, igaz, Messiék csak a sportingos Coates öngólja révén.

Eredmények

A csoport:
Basel–Benfica 5-0

CSZKA Moszkva–Manchester United 1-4

B csoport:
PSG–Bayern München 3-0

Anderlecht–Celtic 0-3

C csoport:
Qarabag–Roma 1-2

Atlético Madrid–Chelsea 1-2 

D csoport:
Sporting–Barcelona 0-1

Juventus–Olimpiakosz 2-0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.