Európa-liga: Igazságos döntetlennel nyitottak Dárdaiék

Magyar szempontból felemás eredményt mutat az Európa Liga első csportoköre.

MN
2017. 09. 14. 20:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gól nélküli döntetlennel nyitott hazai pályán a Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC a spanyol Athletic Bilbao ellen az Európa Liga J-csoportjában. Szinte az egész találkozót a taktikus küzdelem határozta meg - ami ezúttal nem eufemisztikus kijelentés. Az első félidőben a legveszélyesebb lehetőségei a spanyol együttes előtt adódott, de Kraft kapus jól oldotta meg feladatát. A második játékrészben némileg a Hertha tudott dominálni, de a mérkőzés ziccerét a kapusba lőtte Ibisevic. A Hertha csoportbeli legerősebb ellenfelével találkozott, a döntetlen eredmény ellenére Dárdaiék a látottak alapján bizakodóak lehetnek a továbbjutásban.

Korhut Mihályt a kezdőbe nevezte az izraeli Hapoel Beer-Seva csapata, mely a svájci Luganót fogadta. A végig feszített hangulatú találkozón lényegében csak a hazaiak találtak kapuba, a vendégek találata öngólal született. Egy kihagyott hazai büntető sem bosszulta meg nagyon magát, a végén Korhut csapata örülhetett, mely 2-1-re győzött. A Luganóban a kispadra sem nevezték a kerettag Vécsei Bálintot.

Kádár Tamást foglalkoztat Dinamo Kijevet alaposan meglepte a jóval alacsonyabban jegyzett albán Skënderbeu a labdarúgó Európa-liga csoportkörének első, csütörtöki fordulójában. Az első gólt a vendégek szerezték a félidő hajrájára fordulva, Muzaka egy labdaszerzést követően hosszan vezethette a labdát, végül 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. Az esetnél a kijevi védők bántóan messze helyezkedtek az albán csapat támadójától, köztük Kádár Tamás is alaposan elkésett. Ám a második félidő elején öt percen belül kettőt vágtak a hazaiak, végül a 65. percben büntetőből végleg eldöntötték a találkozó sorsát (3-1).

További két csapat is pályára lépett a magyar idő szerint este hét órakor kezdődő találkozókon, ám mind az Asztana, mind a Hoffenheim kihagyta a keretéből magyarjait. A kazah csapatban játszó Kleinheisler László és a Bundesligában érdekelt Szalai Ádám is sérülés miatt maradt ki csapatából. Mindkét együttes vereséget szenvedett, az Asztana a Villarreal otthonában 3-1-re, a Hoffenheim hazai pályán a Bragától 2-1-re kapott ki.

Európa-liga, csoportkör, 1. forduló

A csoport:

Slavia Praha (cseh)–Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 1-0 (1-0)

Villarreal (spanyol)–Asztana (kazah) 3-1 (1-0)

B csoport:

Young Boys (svájci)–Partizan Beograd (szerb) 1-1 (1-1)

Dinamo Kijev (ukrán)–Skënderbeu (albán) 3-1 (0-1)

C csoport:

Basaksehir (török)–Ludogorec (bolgár) 0-0

1899 Hoffenheim (német)–Braga (portugál) 1-2 (1-1)

D csoport:

HNK Rijeka (horvát)–AEK Athén (görög) 1-2 (1-1)

Austria Wien (osztrák)–AC Milan (olasz) 1-5 (0-3)

E csoport:

Apollon Limasszol (ciprusi)–Olympique Lyon (francia) 1-1 (0-0)

Atalanta (olasz)–Everton (angol) 3-0 (3-0)

F csoport:

FC Köbenhavn (dán)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 0-0

Fastav Zlín (cseh)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 0-0

G csoport:

FCSB (román)–Viktoria Plzen (cseh) 3-0

Hapoel Beer-Seva (izraeli)–Lugano (svájci) 2-1

H csoport:

Arsenal (angol)–1. FC Köln (német) (lapzártánk után ért véget)

Crvena zvezda (szerb)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1-1

I csoport:

Vitoria Guimaraes (portugál)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1-1

Olympique Marseille (francia)–Konyaspor (török) 1-0

J csoport:

Hertha BSC (német)–Athletic Bilbao (spanyol) 0-0

Zorja Luhanszk (ukrán)–Östersunds (svéd) 0-2

K csoport:

Vitesse (holland)–Lazio (olasz) 2-3

Zulte Waregem (belga)–OGC Nice (francia) 1-5

L csoport:

Real Sociedad (spanyol)–Rosenborg (norvég) 4-0

Vardar Szkopje (macedón)–Zenit (orosz) 0-5

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.