Giggs rekordját az a Barry döntötte meg, akivel egyszer összekapott

Gareth Barryt ünnepli a Premier League, 633. mérkőzésén lépett pályára.

MN
2017. 09. 26. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ennyi meccset játszani a legmagasabb szinten komoly teljesítmény. Szóval gratulálok, bízom benne, még sokat láthatunk a pályán” – üzente a Manchester United klubikonja, Ryan Giggs a 36 éves Gareth Barrynek.

Hogy ki is ő, és pontosan minek szólt az elismerés? Nos, miközben hétfő este az Arsenal Alexandre Lacazette duplájával 2-0-ra nyert a West Bromwich Albion ellen, megdőlt egy hatalmas rekord: a vendégeknél kezdő Barry a 633. mérkőzésén lépett pályára a Premier League-ben, s ezzel megdöntötte a walesi középpályás csúcsát.

Ám miként a fotó mutatja: a két játékos nem mindig volt jóban, egy 2013-as manchesteri derbin kakaskodtak egy sort. De „ütközetük” lapot sem ért.

Ez a 21. szezonja, az Aston Villában, a Manchester Cityben (2012-ben bajnok lett) és az Evertonban játszott, végül a mostani idénytől a WBA következett. Tony Pulis menedzser továbbra is fantasztikusnak tartja a játékát, pedig már közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz.

Ha sérülésmentesen végigjátssza a 2017/2018-as bajnokságot, sokára fogják behozni a rekordját Más kérdés, hogy gyűjteménye kevésbé veretes, mint a kétszeres BL-győztes Giggsé. Igaz, az 53-szoros angol válogatott három gólt is lőtt középpályásként.

Az Arsenal 2-0-s győzelmével az angol élvonal tabellájának hetedik helyére jött fel, a West Brom a tizenkettedik, az élen a két manchesteri klub áll egyaránt 16 ponttal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.